Konya'nın Ereğli ilçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyonla, üreticilere arıcılık eğitimi katılım belgesi verildi.
Ereğli Kaymakamı Hasan Bağcı, İlçe Yazı İşleri Müdürü Ali Demirel, Ereğli Müftüsü Yusuf Eseroğlu ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven'in katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonda Arıcılık Eğitimlerine iştirak eden üreticiler katılım belgelerini aldı. Arıcılarla söyleşide bulunan Kaymakam Hasan Bağcı, arıcılığın ve üretilen balın insan beslenmesindeki önemini belirterek, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce düzenlenen eğitimler sayesinde Ereğli'de arıcılığın giderek artacağını, üreticilerin bu işi daha teknik bilgilerle yapacağını umduğunu ifade etti. .
Her yıl düzenledikleri eğitim çalışmalarıyla Arıcılık, Meyvecilik, Budama, Süt Sığırcılığı konularında daha bilinçli üretimin sağlanmasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını aktaran Gıda, Tarım İlçe Müdürü Özkan Özgüven ise, "Gerek köy kahvehanelerinde, gerekse de ilçe müdürlüğümüzde düzenlediğimiz eğitim çalışmalarımıza her geçen yıl ilginin ve talebin artması bizleri memnun etmekte. Bu vesileyle üreticilerimize hem bir teşekkür etme hem de vermiş olduğumuz katılım belgesi ile ödüllendirme maksadıyla sayın Kaymakamımız Hasan Bağcı'nın da katılımıyla böyle bir organizasyon düzenledik. Arıcılığa ilginin daha da artacağını ümit ederek, üreticilerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Eğitimlerin sonucunda arıcılık yapan üreticilerin kooperatif kurmalarının önemini vurgulayan Özgüven, 7 kişinin bir araya gelmesiyle kurulacak Arıcılık Kooperatifi sayesinde üreticilerin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen desteklemelerden de yararlanılabileceğini ifade ederek, bakanlığın 50 kovan destekleme verdiğini kaydetti.
Konuşmaların ardından Kaymakam Hasan Bağcı, Arıcılık Eğitimlerine katılan üreticilere Katılım Belgelerini verdi ve Ziraat Mühendisi Aygül Alan Arıcan, Yusuf Tari ve Ev Ekonomisi Teknisyeni Nezaket Yılmaz'a eğitim çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
(MA-AH-Y)

24.01.2013 16:19:30 TSI

Editör: Wan Haber