Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediyesi tarafından Sokak Kedileri Beslenme Evi'nde, mevsim koşullarına paralel olarak düşünülen çalışma ve düzenlemeler yapıldığı belirtildi.
Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından 24 Ağustos 2012 tarihinde kent merkezindeki İnönü Parkı'nda açılan Sokak Kedileri Beslenme Evi'nde, mevsim koşullarına paralel olarak düşünülen çalışma ve düzenlemeler devam ediyor.
Kış aylarının gelmesiyle birlikte, sokak kedilerinin soğuk ve yağmurdan etkilenmemeleri için etrafı polikarbon malzeme ile kapatılan Sokak Kedileri Beslenme Evi'nde Veteriner İşleri Müdürlüğü sokak kedilerine yönelik rehabilitasyon çalışmalarının startını da verdi. İlk aşamada Sokak Kedileri Beslenme Evi'nden alınan 7 kedi, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde yapılan kısırlaştırma operasyonları ve operasyon sonrası pansuman ve bakımları ile aşılanmalarının ardından tekrar Sokak Kedileri Beslenme Evi'ne bırakıldı. Gönülden Hayvansevenler Derneği yetkilileri de bu çalışmada hazır bulundu.
Kdz. Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, sokak hayvanlarına yönelik çalışmaların hayvan severlerle işbirliği içerisinde devam edeceğine vurgu yapıldı.
(HH-OA-Y)

25.12.2012 18:22:43 TSI

Editör: Wan Haber