Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bağlı Kandilli beldesindeki TTK Armutçuk Müessesinde mesai bitiminde sonra kaybolan maden işçisi için arama çalışması başlatıldı.
Edinilen bilgiye göre, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi'nde 00.00-08.00 vardiyasında havalandırma bölümünde çalışan Tahsin Yiğit (40) mesaisi bitmesine rağmen iş yerinden ayrılmadığı ve evine gitmediği öğrenilmesi üzerine çalışma arkadaşları durumu kurum yetkililerine haber verdi. Olayın Jandarma ve ailesine de haber verilen belirlenince, iş arkadaşları kurum yetkililerine, jandarmaya ve ailesine haber verilmesinin ardından olay yerine gelen jandarma ekipleri ve çalışma arkadaşları Yiğit için arama çalışması başlattı. İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla devam eden arama çalışmaları Sahil Güvenlik ekiplerince denizden de sürdü.
Davutlar Köyünde ikamet eden Yiğit'in ailesine de haber verilmesi üzerine Arama Kurtarma ekiplerince aileden Yiğit'in iş kıyafeti istendi. Olay yerine getirilen Yiğit'e ait iş kıyafeti ise Arama kurtarma köpeği 'Afet'e' koklatılarak arama çalışmasına devam edildi.
Öte yandan, cep telefonunu evde bıraktığı öğrenilen Yiğit için arama kurtarma çalışmasına havanın kararması nedeniyle ara verilirken, arama çalışmalarına yarın devam edileceği belirtildi.
(HH-SA-Y)

20.01.2013 18:59:02 TSI

Editör: Wan Haber