Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde özel bir kolej tarafında öğrencilere yönelik, 'Osmanlı'da Kanuni Sultan Süleyman Dönemi' konulu seminer düzenlendi.
Kdz. Ereğli ilçesinde özel bir kolej tarafından Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel'in konuşmacı olarak katıldığı öğrencilere yönelik, 'Osmanlı'da Kanuni Sultan Süleyman Dönemi' konulu seminer düzenlendi.
Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel seminerde öğrencilere Osmanlı'da Kanuni Sultan Süleyman dönemi, Hürrem Sultan ve bu konudaki çarpıtmalar ile ilgili bilgiler verdi.
Bazı konularda, değerlendirmelerde bulunan Uğurluel, "Yaşadığı dönem itibari ile Cihanın takdirini kazanmış, örnek bir hayat ve liderlik yapmış olan bir ulu padişahın ve onun onlarca hayrat ile halkın gönlünde taht kurmuş, annemiz hükmündeki zevcesinin maalesef bu gün ekranlarda hiç hak etmedikleri bir şekilde karalanmasının milletimiz adına üzüntü vericidir" dedi.
Seminerin sonunda öğrencilere kitaplarını imzalayan Uğurluel, öğrencilerin tarih merakı, tarih bilgi düzeyi ve şuurunun kendisini çok memnun ettiğini söyledi.
Seminer sonrası görüşlerini dile getiren öğrenciler de ülkedeki en ünlü tarihçilerinden biri olan Talha Uğurluel'in bu seminerinin özellikle bazı dizilerden dolayı akıllarında oluşan soru işaretlerini giderdiğini, olayların perde arkasını daha rahat görebildiklerini belirtti.
(HH-SA)

04.01.2013 16:34:11 TSI

Editör: Wan Haber