Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, "Kadın Çiftçilerimiz Yarışıyor" adlı bilgi yarışmasının elemeleri yapıldı. Yarışmada birinciye ise bir kuzu hediye edildi.
Kdz. Ereğli'de "Kadın Çiftçilerimiz Yarışıyor" adlı bilgi yarışmasının elemeleri Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirildi. Yarışmaya, ilçeye bağlı köy, belde ve mahallelerden 33 kadın çiftçinin katıldığı yarışmada ev ekonomisi, gıda muhafaza, arıcılık, sulama, meyvecilik, sebzecilik, süt sığırcılığı, kültür mantarı yetiştiriciliği, organik tarım, hayvancılık, ipek böcekçiliği ve tarla bilgileri konularında 15 soru soruldu. İlk elemelerde 6 kişi kendi arasında ek sorularla yarıştı. Altın sorularda ise kazanan ilk dört yarışmacı belirlendi.
Yarışmada, Çağla Doğan birinci, Fikriye İlik ikinci, Şükran Karahan üçüncü ve Fatmagül Turan'da dördüncü oldu. Birinci olan Doğan'a kuzu hediye edilirken, dereceye girenlere çeşitli hediyeler takdim edildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Kdz. Ereğli İlçe Müdürü İmdat Aydın, "Yarışmamızın amacı, birinci, ikinciyi ve üçüncüyü seçmek değil, sizlerin köylerde, kırsalda ve kent yaşamında nasıl bir sinerji içerisinde olduğunuzu ön plana getirmek içindir" dedi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik törende yaptığı konuşmada, kadın çiftçilerin yarışmaya büyük ilgi göstermesinin kendilerini sevindirdiğini belirterek, "Burada 40'yakın bir yarışmacı ile karşılaşmak beni çok sevindirdi. İnanın bunu kelimelere dökmek çok zor bir iş, bayanların ellerindeki her şey başka bir maharetle dönüyor, daha oluyor ve daha bir şekil buluyor. Tıp ki biz insanlar olarak anne kucağından eğitilerek geldik. Bizim sizin ürettiğiniz materyallerde üretiminin her aşamasında sizin ellerinizle daha güzel şekilleniyor ve sofralara öyle geliyor. Burada kimin birinci, ikinciyi ve üçüncü olup olmadığı önemli değil, önemli olan sizin medeni cesaret göstererek buraya gelmeniz ve yarışmanızdır" dedi.
(HH-ÖZ-Y)

16.01.2013 19:07:50 TSI

Editör: Wan Haber