Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Müftülüğünce camilere cemaat kazandırmak için "Haydi çocuklar 5 vakit namaza" sloganıyla başlatılan projeye çocuklar ve gençler büyük ilgi gösteriyor.
Kdz. Ereğli'de Müftülük tarafından başlatılan Haydi çocuklar 5 vakit namaza" projesi kapsamında Cuma günleri sabah namazı kılmak için camiye gelenlere çorba ikram edilirken, camiye en büyük ilgiyi ise çocuklar ve gençler gösteriyor.
İlçeye bağlı Kocaali Mahallesi İmam Hatibi Fatih Akkaya, Müftülüğün önemli projelerinin olduğunu ve bu projelere ellerinden geldiği kadarıyla destek vermek istediklerini belirterek, "Özellikle mahallemizde birlik ve beraberliği sağlama amacındayız. Camaat arasında kaynaşmayı sağlamak amacıyla köy camii lojmanında sabah namazından sonra çorba ikramı yapıyoruz. Cemaatin ilgi gösterdiği bu uygulama herkesin beğenisini kazanıyor. Çocuklarında ilgi gösterdiği bu uygulama çocukların camii alışkanlığını da ön plana çıkarıyor" dedi.
Müftülük tarafından başlatılan projenin cemaatin namazdan sonrada birbirileriyle vakit geçirmeleri adına da güzel bir proje olduğunu belirten Akkaya,"Önemli olan kardeşlik, çocuklarımıza namaz kılmalarını sağlamak amacıyla da güzel bir uygulama oldu, zaten Kdz. Ereğli ilçe müftülüğümüz tarafından haydi çocuklar 5 vakit namaza projesi de destek sağladığı bu uygulama herkesin beğenisini kazanıyor. Bizde elimizden geleni yapıyoruz"diye konuştu.
(HH-SA)

09.02.2013 17:11:01 TSI

Editör: Wan Haber