Konya'nın Ereğli ilçesinde Sağ Sahil Sulama Birliği tarafından, arazi toplulaştırması konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Ereğli Kültür ve Spor Merkezi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan Tarım Reform Genel Müdürlüğü Toplulaştırma Daire Başkanı Hacı Veli Deveci, arazi toplulaştırmasının parçalanmış tarım arazilerini daha verimli ve kullanılabilir hale getirmek için yapıldığını ifade etti. Deveci, Sağ Sahil Sulama Birliği bölgesinde yer alan 12 köyde arazi toplulaştırması yapılacağını ifade ederek, arazi toplulaştırmasının faydaları, sosyal problemlerin çözümü, ulaşımda meydana gelen sorunların giderilmesi, işlenebilir arazi sayısının artırılması, hissedarlığın kalkması gibi konularda çiftçilere bilgi verdi.
Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven ise, 12 köyde yapılacak olan arazi toplulaştırmasının önemli bir proje olduğunu kaydederek, hem çiftçi bazında hem de toplu olarak bu konuda kendilerine bir takım sıkıntıların aktarıldığını, çiftçinin bu projelere öncelikle mesafeli yaklaştığını ancak sonuçlarının önemli olduğunun görüldüğünü aktardı. Özgüven, Sazgeçit kasabasında bu projenin uygulandığını da belirterek, "Ereğli'nin önünde böyle bir örnek var. Sizler bu örneği iyi değerlendirecek ve arazilerinizi daha verimli kullanacaksınız" şeklinde konuştu.
Toplantı soru cevap bölümünden sonra sona erdi.
(MA-AH-Y)

17.01.2013 17:54:24 TSI

Editör: Wan Haber