Konya'nın Ereğli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı birimi veteriner hekim ve veteriner sağlık teknisyenleri tarafından küçükbaş hayvanların kayıt altına alınması, kontrolü ve brucella aşılama işlemleri devam ediyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven, "Bakanlığımız tarafından 2013 yılında verilecek küçükbaş hayvan desteklemeleri için gerekli olan kontroller hayvan sağlığı ekiplerimizin yerinde yaptıkları saha çalışmalarıyla devam etmekte. Ayrıca brucella aşıları da yapılmaktadır" dedi.
Önceden yapılan program çerçevesinde her gün bir kasaba veya köye gidilerek çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Özgüven, vatandaşların bu çalışmalardan bir gün önce İlçe Müdürlüğü "Kısa Mesaj Bilgi" sistemiyle haberdar edildiğini söyledi ve ayrıca muhtarlıklar ve belediye başkanlıklarının bilgilendirildiğini ifade etti. Özgüven, vatandaşların bu çalışmalara gereken hassasiyeti göstermelerini ve çalışmaların düzenli yürütülmesi için Hayvan Sağlığı personeline yardımcı olmalarını isterken, koyun, keçi sahiplerinin desteklemelerden yararlanma hususunda mağdur olmamaları için vatandaşları uyardı.
(MA-FM-Y)

28.01.2013 18:28:53 TSI

Editör: Wan Haber