Zonguldak'ın Ereğli ilçesi İzmirlioğlu Huzurevi'nde yılbaşı eğlencesi düzenlendi. Oğlundan şiddet gördüğü gerekçesiyle huzur evine sığınan baba ise erken yılbaşı kutlamasında gönlünce dans edip eğlendi.
Kdz. Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi'nde düzenlenen erken yılbaşı kutlamasında, huzurevi sakinleri canlı müzik eşliğinde dans edip eğlendi. Bir gün önce Kur'an Kerim okutulup dualar edildiği huzurevinde, bugünkü kutlamada ise huzurevi sakinleri, yerel sanatçılar Muammer Darçın ve Cengiz Elmas'ın seslendirdiği şarkılara eşlik etti. Huzurevi sakinleri seslendirdikleri bir birinden güzel şarkılar ise assolistleri aratmadı. Alkışların tutulduğu hareketli türkülerle coşup oynandığı yılbaşı eğlencesinde çeşitli hediyeler ve ikramlar da yapıldı. Eğlencede Aralık ayında doğan huzurevi sakinleri ve personelin doğum günleri de kutlanırken, yılbaşı pastası Huzurevi Müdürü Zeynep Yüksel Ünal ve huzurevi sakinleri tarafından kesildi. İzmirlioğlu Huzurevi Müdürü Zeynep Yüksel Ünal, yaşlıların yeni yıla daha moralli olarak girmelerini sağlamak amacıyla yılbaşı eğlencesi düzenlediklerini söyledi. 2013 yılının dünyaya barış ve dostluk getirmesini dileyen Ünal, "Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz bir geceydi bu gece, dün gecede Kur'an okutturduk. Eskide ki geçmiş kötülükler gitsin, yeni yıl bize güzellikler, sevgi, dostluk ve barış getirsin diye yaptığımız bir şeydi. Bugünde biraz neşelenelim, motivasyonumnuz düzelsin yeni yıla girerken böyle bir güzellik getirsin, yerel sanatçımız Muammer Darçın da bize müziği ile eşlik etti, bizi adeta coşturdu. Ben herkesin yeni yılını kutluyorum. Bütün Türkiye'nin ve dünyanın yeni yılını kutluyorum. Bu çevremizi saran savaş ortamının bize bulaşmamasını, bütün dünyada savaşların sona ermesini dileyerek yeni yıla girmek istiyoruz. Bütün dualarımız ve dileklerimiz bunun için olsun" dedi.
Huzurevi sakinlerinden 94 yaşındaki Türkan Yenişafak, da " Huzurevine geleli bir sene oldu. Geldiğimiz yılın ilk senesinde yılbaşı yaptık. Çok güzel 2013 yılı bizim ikinci senemiz olacak, çok memnunuz, burada her şey çok güzel" dedi.
Huzurevi sakinlerinden Yüksel Dikmen, de "Bu eğlence çok güzel oldu, çok mutlu olduk, bizi güzel eğlendirdiler, bizde dans ettik, oynadık, çok mutlu ve iyi bir gece geçirdik. 2013 yılında herkese mutluklar diliyorum yeni yılımız hayırlı olsun" diye konuştu.
Cemal Doruk da, dünyada yaşanan vahşetlerin son bulmasını dilediğini belirterek şunları söyledi: " Bugün ki eğlencemiz bambaşka oldu. Bize bu güzel gecemizi yaşatan herkese çok teşekkür ediyorum. 2013 yılından beklentimiz etrafımızda bir vahşet yaşanıyor. Çocuklarımız ölüyor. Üzerlerine bombalar yağıyor. Öyle bir vahşetler yaşanıyor ki çocuk büyük demeden modern silahlarla insanlara saldırıyorlar. İnşallah bu vahşet durur, önümüzdeki yılda bu insanlarımız huzura kavuşur. Tek temennimiz insanlarımızın mutlu olmasıdır. İnsanları mutlu etmek kolay değildir. Kötülüğü her kişi , iyiliği er kişi yapar. Liderlerin politikacıların mutlaka insanı duygulara yönelmesi gerekir"
Kendisin eski gazeteci olduğunu belirten Haşmet Alsaç da güzel bir gece geçirdiklerini belirterek şöyle konuştu: "Yıllar önce eski bir gazeteci olarak huzurevindeki bu gece hakikaten geçen yıllarda kutlanan gecelerin en güzeli oldu. Gayet güzel eğlendik. Hem arkadaşlarımız, akranlarımız ve çalışanlarımızla birlikte 2013 yılına daha güzel bir hazırlıkla girdik. 2013 yılında sağlık sıhhat ve güzel yenilikler diliyoruz"
DAYAK MAĞDURU BABA, COŞTU
Oğlundan şiddet gördüğü iddiasıyla huzurevine sığınan Arif Ceylan, uzun süre hareketli müzik eşliğinde dans etti. Huzurevi Müdürü Zeynep Yüksel Ünal ve arkadaşları ile oynayan Arif C, ilk kez bir yeni yıla keyifli girdiğini kaydetti.
Öte yandan Zonguldak kent merkezindeki Valilik binasında bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yardım talebinde bulunmaya giderken yanında bulunan oğlu S.C'den ndan şiddet gördüğü iddiasıyla valilik girişinde bulunan polise şikayet eden Arif Ceylan, oğlu S.C tarafından odaya kilitlendiği ve şiddet uygulandığını ileri sürmüştü. Ceylan'ın oğlu S.C gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest bırakılırken, babası Arif Ceylan ise Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi'ne yerleştirilmişti.
(HH-ÖK-Y)

30.12.2012 16:15:24 TSI

Editör: Wan Haber