Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Yunan Parlamentosunun Atina'ya cami yapımına onay verdiğini açıklaması, başkentte yaşayan Müslümanlar tarafından sevinçle karşılandı.
Atina'da cami olmaması nedeniyle Müslümanlar, kendi oluşturdukları ufak mescitlerde ibadet etmek zorunda kalıyor. Özellikle bayram namazlarında Müslümanlar, caddelerde ve meydanlarda namaz kılıyorlar.
Yunan Müslümanlar Derneği Başkan Yardımcısı Mazen Rassas, büyük bir ihtiyaç olan cami inşaatına onay verilmesinden mutluluk duyduklarını belirtti. Zemin katta kendi imkanları ile oluşturdukları mescidi gösteren Rassa, artık bir camiye ihtiyaçları olduğunu söyledi. Rassas, "Bu mescid, Müslümanlar Derneği'nin merkezi, aynı zamanda Yunanistan'ın da en büyük mescidi. Ben 27 yıldır buradayım. Arkadaşım Naim Elgandour 40 yıldır burada yaşıyor. Yunanistan'da cami yaptırmaya çalıştık ama bugüne kadar muvaffak olamadık" diye konuştu.
"Recep (Tayyip Erdoğan) Bey'e cami inşaatının önünü açtıkları için teşekkür ediyoruz. Bizler Yunan hükümetine cami için birçok kez başvuruda bulunduk ama hepsi reddedildi. Recep Bey, dünyadaki 1 milyar 800 milyon Müslüman'dan birisi. Onun gibi herkes, olmayan yere bir cami inşaatına yardım etmek ister. Bizler de burada yardım bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Yunanistan Pakistanlılar Derneği Başkanı Javied Aslam da, 2002 yılından beri Yunan yetkililerin cami vaadinde bulunduklarını ancak hâlâ bir adım atılmadığını belirtti. Aslam, "Biz cami onayını 2002'den beri bekliyoruz. Ancak hâlâ bir adım atılmadı. Yunan yetkililer hep vaat ediyorlar sonra bir şey olmuyor. Sağda solda çeşitli yerlerde ufak tefek mescitlerimiz var. Ancak artık burada bir camiye ihtiyaç duyuluyor. Atina'da yaklaşık 150-200 bin Müslüman yaşıyor. Aslında bir cami bile yetmeyecektir ancak en azından bir adım atılsın. Biz bu ülkede 15 yıldır yaşıyoruz, ibadet hakkımız olmalı. Eskiden Suudi Arabistan da inşa edilecek caminin masraflarını karşılayacağını söylemişti. Ancak Yunanistan devleti camiyi kendi bütçesinden yapacağını söylemişti fakat yapmadı. Nedenini anlayamıyoruz. Yapmak isteyenler var ancak burada hâlâ direniyorlar" diye konuştu.
(İHA-OK-D)

30.01.2013 16:53:16 TSI

Editör: Wan Haber