Cumhurbaşkanı Erdoğan, mescit tartışmaları üzerinden başlayan gerginlikle ilgili olarak ODTÜ yönetimini eleştirdi: "Yönetici kadrolar, ‘özgürlükçüyüz’ diyorlar. Sizin neyiniz özgürlükçü? Gereği neyse, bunun da YÖK tarafından yapılması gerekir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Marşı’nı yazan şair Mehmet Akif Ersoy’un anıldığı “Asım’ın Neslinden Bir Usta” gecesinde konuştu. ODTÜ yerleşkesindeki mescit tartışmaları üzerinden başlayan gerginlikle ilgili olarak üniversitenin yöneticilerine tepki gösterdi:

“Gençler unutmayın diklenmeyeceğiz ama dik duracağız”
“Bu ülkede herhangi bir ameliyata, operasyona asla ve kat’a izin vermeyiz. Gençler unutmayın diklenmeyeceğiz ama dik duracağız. Hiç endişeniz olmasın zira biz sadece Rabbimizin huzurunda eğiliriz başka eğilmek yok bize.

Utanmak yok, sıkılmak yok. ODTÜ’de namaz kılan gençlerin üzerine saldırıyorlar. Ben buradan sesleniyorum. Yönetici kadrolar lafa geldiği zaman ‘Özgürlükçüyüz’ diyorlar. Sizin neyiniz özgürlükçü? Ellerine geçirdikleri bir dokunulmazlık zırhını bunlar maalesef bu tür aleyhte kullanma gayreti içine giriyorlar. Böyle bir şey olamaz, olamaz. Gereği neyse bunun da YÖK tarafından yapılması gerekir. Tabii ki Cumhurbaşkanlığı makamı olarak bizler bunun da takipçisi olacağız.”

Ankara’daki Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde, solcu öğrenciler ile kampüste yeteri kadar mescit olmadığını iddia eden ODTÜ Mescit Topluluğu üyeleri arasında kavga çıkmış, Rektör Ahmet Acar da, kavga sırasında kampüse polis çağırmamakla eleştirilmişti. ODTÜ’de yaşananların ardından eleştirilerin ODTÜ yönetimini hedef alması, yaklaşan rektörlük seçimleri için hazırlık yapıldığı şeklinde yorumlanmıştı.

Erdoğan, PKK’ya düzenlenen operasyonlar hakkında da şöyle konuştu:

“Gerek üniversitelerdeki gerekse hendeklerin arkasındaki gençlerin insanlığa faydalı bireyler haline dönüşmesini temenni ediyorum. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da pek çok gencimiz kendilerinin olmayan kavganın içinde birer ikişer gidiyorlar. Fikri olmayan insan, şiddete sığınır. Bu durumda öğrenciler mazlum olmaktan çıkar, sadece birer adli suçlu haline gelir.” (Al Jazeera Türk, ZETE)

Editör: Wan Haber