Hastane çıkışı açıklamada bulunan Erdoğan, “Haseki Hastanesi’nde şu anda yoğun bakımda olan 2 hastamız var. Ve şu anda onların ameliyatı devam ediyor. İlk insanla başlayan bu mücadele kıyamete kadar sürecek. Bunun minimize edilmesidir asıl olan” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Beyazıt Vezneciler’de meydana gelen saldırının ardından Haseki Hastanesi’ndeki yaralıları ziyaret etti.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Öncelikle tekrar milletçe başımız sağ olsun. Haseki Hastanesi’nde şu anda yoğun bakımda olan 2 hastamız var. Ve şu anda onların ameliyatı devam ediyor.

“Diğer hastalarımızı ziyaret ettim. Diğerleri maşallah gayet iyi. Kendileriyle kısa bir sohbetimiz oldu. Patlamanın şiddetiyle ufak tefek zedelenmeler oldu. Kısa sürede onlar da taburcu edilecekler.

“Şu anda başsavcılığımız bölgede çalışmalarını yapıyor. 7 polis, 4 sivil şehidimizle ilgili tüm adli işlemler devam ediyor. Bunların akabinde ailelerine teslim edilecekler. Onları da ebedi aleme uğurlamış olacağız.

“Açık net söyleyeyim, terör örgütünün sivil, asker, polis ayrımı bizi pek bağlamaz. Sonuçta hedef olan insandır. Bizim askerimizin de, polisimizin de, korucumuzun da görevi bütün milletin güvenliğini sağlamaktır.

“Bunlara karşı terör eylemleri yapılmaktadır. Bunun affedilir hiçbir tarafı yoktur. Bu teröristlere karşı mücadelemizi yılmadan vereceğiz. Ciğerimiz kan ağlıyor ama her şeyin bir bedeli var. İlk insanla başlayan bu mücadele kıyamete kadar sürecek. Bunun minimize edilmesidir asıl olan. Milletimizin başı sağolsun diyoruz.”

Editör: Wan Haber