Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Van’da bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptırılan okulun resmi açılışını gerçekleştirdi. Van'daki yatırımların toplu açılış törenine Başkan Kadir Topbaş, yapımı tamamlanan okuldan canlı yayınla bağlandı. Topbaş, Van’daki depremin hemen ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak afet alanına ulaştıklarını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında başlatmış olduğu belediyecilik vizyonunu devam ettirdiklerine vurgu yapan Başkan Topbaş, Başbakan Erdoğan'ın hizmette sınır tanımayan, yardımlaşmada sınır tanımayan yerel yönetim anlayışının kendileri için prensip olduğunu belirtti. Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak depremin ilk anından itibaren Van'da olduğunu vurgulayarak, "350 kişilik arama ve kurtarma ekibimizle yardıma koştuk. 7 kişi ekiplerimiz tarafından sağ olarak kurtarıldı. 2 ay boyunca 30 bin kişiye yemek verdik. Yine 2 ay boyunca 5000 kişiye ekmek dağıttık. Günlük 400 ton su dağıtımı yaptık. 5 kilometre mesafeden deprem bölgesine su getirdik. Toplam 1800 depremzedeyi İstanbul'da konuk ettik” diye konuştu.

Başkan Topbaş, Van depreminin ardından Milli Eğitim Bakanlığı ile Van’a bir lise yapmak için protokol yaptıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti: 
“İşte o protokolünü yaptığımız liseyi açıyoruz. Van İmam Hatip Lisesi'nin açılışını yapıyoruz. Okulumuz 18.6 milyon TL'ye mal oldu. 5 katlı okul en modern sistemlerle donatıldı. Spor salonuyla ve 600 yataklı pansiyonuyla önemli bir eğitim kurumu hayata geçmiş oldu.”

Canlı bağlantı ile yapılan açılışın ardından Kadir Topbaş'a teşekkür eden Başbakan Erdoğan, okulun Selçuklu mimarisi tarzından ve modern donanımından övgüyle söz etti. Erdoğan, "AK Parti belediyeciliğine bu yakışır" diyerek memnuniyetini ortaya koydu.

Editör: Wan Haber