İşte konuşmasından satır başlıkları:

-Bugün kendilerini Kudüs'ün sahibi sananlar arkasına saklanacak ağaç bile bulamayacaklarını bilmelidirler." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'a seslenerek, "Amerika aldığı bu kararla Kudüs'te dökülen bu kana ortak da olmuştur. Biz bu kararı asla tanımıyoruz ve tanımayacağız. Trump'un bu açıklaması bizi bağlamaz. Kudüs'ü de bağlamaz. İslam dünyasını da bağlamaz. Sen çalarsın, sen oynarsın. " dedi.

'ABD akacak kana ortak oldu'

'ABD'nin Kudüs kararına karşı ortaya konan tepkilerin batı ülkelerinde bir kırılma noktası oluşturmasını temenni ederim'

'Sosyal olma yolunda reformlar gerçekleştirmek bize nasip oldu'

TRUMP'A SESLENDİ: BİZİ BAĞLAMAZ, KENDİN ÇALAR OYNARSIN

Amerika aldığı bu kararla Kudüs'te dökülen bu kana ortak da olmuştur. Biz bu kararı asla tanımıyoruz ve tanımayacağız. Trump'un bu açıklaması bizi bağlamaz. Kudüs'ü de bağlamaz. İslam dünyasını da bağlamaz. Sen çalarsın, sen oynarsın. 1967 sınırları içerisinde başkenti doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen Filistin devleti kurulana kadar bu mücadele bitmeyecek. . Türkiye olarak bu konudaki tepkimizi hem kendi adımıza hem de İslam İşbirliği Teşkilatı altında dile getiriyoruz. Çarşamba günü İstanbul'da düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi'nin dönüm noktası teşkil edeceğine inanıyorum.

Editör: Wan Haber