Med Nuçe TV’ye konuşan Hozat, “çözüm süreci” konusunda Erdoğan ile Davutoğlu’nun söylemleri arasında hi bir fark olmadığını belirtti.

Hozat; “Güçlerin sınır dışına çekildiği dönemde herhangi bir somut adım atıldı mı? Yürütülen bir tasfiye siyasetidir. AKP’nin savaşı, geri çekilme sürecinden sonra daha da artarak devam etmiştir” dedi.

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘vatandaşlıktan çıkarma’ tehdidine de değinen Hozat, “Kürtler hiç bir zaman Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşı olmamıştır. Vatandaş olarak da görülmemiştir” dedi.

Erdoğan’ın politikalarının Kürtleri duygusal, düşünsel, ruhsal olarak devletten kopardığını belirten Hozat, “Sadece Kürtler’i değil, Türkler’i de bölmüş, parçalamıştır” ifadelerini kullandı.

KCK Eşbaşkanı, “Erdoğan’ın ‘vatandaşlıktan çıkartma’ açıklamaları hakkında neler söyleyeceksiniz?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Çok ironik bir açıklamadır. Aslında Kürtler Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşı değildir. Hiç bir zamanda vatandaş olarak görülmedi. Kürtler, Türkiye’de bir vatandaş muamelesi de görmediler. Türkler’e yaklaşımla Kürtler’e yaklaşım aynı mıdır? Eşit vatandaşlık haklarına sahip mi Kürtler?

Kürdistan’da her zaman katliam uygulandı. Zindanlar, cezaevleri Kürtler’le dolduruldu. Kürdistan’da korkunç bir kültürel, siyasi, ekonomik soykırım uygulandı.”

Erdoğan ne demişti?
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Nisan Avukatlar Günü etkinliğinde Beştepe'de avukatlara hitap ederken şunları söylemişti:

"Her kim ki bu vatana göz dikerse, önce bin yıldır ödediğimiz bedellere baksın, adımını da ona göre atsın. Zira o adım, son adımı olabilir. Bu sözüm, farklı isim ve söylemlerle ülkemizin bütünlüğünü, milletimizin birliğini hedef alan herkesedir.

Eğer buna meydan okuma deniliyorsa, evet, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne kem gözle bakan, kötü niyet besleyen herkese, milletim adına, Cumhurbaşkanı sıfatıyla ben de meydan okuyorum.

Terör örgütünün yandaşlarını devre dışı bırakmak için vatandaşlıktan çıkartma dahil gereken tüm önlemleri almakta kararlı olmalıyız. Bunlar bizim vatandaşımız dahi olamazlar.”

Kaynak: Rüdaw

Editör: Wan Haber