Washington’daki Nükleer Zirvesi’ne katılmak için ABD’ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kaldığı otelin girişinde protesto edildi.

Erdoğan’ın kalacağı otelin önünde toplanan protestocular, Erdoğan karşıtı sloganlar atarken, Erdoğan’ın korumaları bu kişilerin etrafını sardı.

Sloganlar atılırken, Erdoğan’ın korumalarının, protestocuların sesini bastırmak için hep birlikte bağırması dikkat çekti.

Kalacağı otelin önünde protesto edilen Cumhurbaşkanı’nın koruması olduğu belirtilen bazı kişilerle protestocular arasında arbede çıktı. Korumaların protestoculara küfür ettiği görülüyor.

New York 

Erdoğan’ın yurtdışı gezilerinde korumaları daha önce protestoculara saldırmıştı.

Birleşmiş Milletler 69. Dönem Genel Kurul Çalışmaları toplantısı için New York’a giden Erdoğan, bir grup tarafından protesto edilmiş, Erdoğan’ın korumaları protestoculara müdahale etmek isteyince, New York polisi korumalara engel olmuştu.

Erdoğan’ın Korumalardan biri, yaşanan gerginliği görüntülemeye çalışan bir kişiye vurup kamerasını düşürmüş, bunun üzerine New York polisi protestoculara fiziksel müdahalede bulunmaya çalışan korumalardan birini gözaltına almaya çalışmıştı.

Ekvador

4 Şubat’ta Ekvador ziyareti sırasında bulunduğu bir üniversitede Kürt halkına yönelik saldırılar nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto eden 6 kadına, Cumhurbaşkanlığı korumaları saldırmış, kadınlar darp edilerek salondan atılmıştı.
Erdoğan da protesto karşısında kürsüden Türkçe olarak “saygısız tipler” demişti.

 

Türkiyeli korumaların, ülkelerinin yurttaşlarına yönelik saldırısı Ekvador’da büyük tepki gördü, Türkiye büyükelçiliği Dışişleri Bakanlığına çağrılırken, Devlet Başkanı Rafael Correa da “başka bir ülkede böyle davranamazsınız” şeklinde açıklama yapmıştı.

Editör: Wan Haber