Türkiye'de hükümet kurulduktan sonra Başbakan ve Dışişleri Bakanının ilk ziyaretleri KKTC ve Azerbaycan'a yapılıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın talimatıyla yıllardır süren gelenek değişti. Türkiye ilk ziyaretini Libya'ya yaptı.

Libya’ya ziyareti çerçevesinde Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Sirac ile Ebu Sitta Askeri Deniz Üssü’nde yapılan görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, "65’inci hükümetin kurulmasından sonraki ilk ziyaretimi Libya’ya yapmaktan gurur duyuyorum." dedi.

ERDOĞAN VE YILDIRIM TALİMAT VERDİ
Çavuşoğlu, Türkiye'de hükümet kurulduktan sonra Başbakan ve Dışişleri Bakanının ilk ziyaretlerinin KKTC ve Azerbaycan'a yapıldığına dikkati çekerek, "Bu sefer Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın talimatıyla geleneğimizi değiştirdik ve ilk ziyaretimizi Libya’ya yapıyoruz." dedi. 

UMH Başbakanı Sirac ve Başkanlık Konseyi üyeleriyle görüşmeler yaptığını dile getiren Çavuşoğlu, "Suheyrat’taki anlaşma sonrasında kurulan Libya’nın yeni yönetimine desteğimizi tam olarak veriyoruz." diye konuştu. Çavuşoğlu, hükümetin Trablus’a taşınmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu hükümeti ilk resmi ziyaret eden ülkenin Türkiye olduğunu ve Özel Temsilci Emrullah İşler’in de gelen heyette bulunduğunu hatırlattı. Libya’nın yeniden inşası için Türkiye’nin çalışacağını söyleyen Çavuşoğlu, "Başta enerji, yol ve havaalanları olmak üzere tüm ihtiyaçların karşılanması konusunda Türkiye ve Türk firmaları önemli rol oynayacaktır." ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber