DDK, cemaate para ve insan sağlayan okul sahibi 400 şirkete odaklandı. Tüm kamu kurum ve kuruluşları da alarma geçirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla cemaatin (PDY) örgütlenme ağını araştıran, kamu kurumlarına sızma faaliyetleri ile ekonomiye verilen tahribatı ortaya çıkarmaya çalışan Devlet Denetleme Kurulu (DDK), PDY'nin insan kaynağına yönelik de geniş çaplı bir çalışma başlattı.

2005'TEN BU YANA YAPILAN ARSA TAHSİSLERİ ARAŞTIRILIYOR

Sabah'ın haberine göre DDK, ilk etapta tüm kamu kurum ve kuruluşlarına yazı yazarak cemaatle mücadele kapsamında neler yaptıklarını sordu. Devlet kademelerine yapılan atamaları mercek altına alan DDK, nüfusu 30 binin üzerindeki tüm belediyelere de yazı yazarak, 2005'ten bu yana PDY ile iltisaklı kişi ve kurumlara yapılan arsa tahsisleri hakkında bilgi istedi.

PARALEL'LE BAĞLANTILI ŞİRKETLER BELİRLENDİ

DDK, devletin tamamında cemaatle mücadele konusunda geniş bir hareket alanı oluşturdu. DDK ayrıca, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nde de yer verilen tehditlerden biri olan cemaate finans ve insan kaynağı boyutuna da odaklandı. Titiz bir çalışma sonucunda cemaatle bağlantılı şirketler belirlendi.

14 ÜNİVERSİTEYE DE İNCELEME

Bu çalışma kapsamında, örgüt mensuplarının devlet kademelerinde yerleştirilmesinde önemli rol oynayan ve bu yapıya insan kaynağı sağlayan eğitim kurumlarına sahip şirketler özel olarak ele alındı. DDK, okul sahibi 400 şirketle ilgili çalışmasını yoğunlaştırdı. 14 vakıf üniversitesinde de genel inceleme başlatan DDK, bu üniversitelerde PDY'nin yerleşme durumunu da ayrıca ele alacak.

"DDK'NIN EN ÖNCELİKLİ GÖREVİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 Ocak'ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kaymakamlar Toplantısı'nda, "DDK'nın en öncelikli paralel yapıyla mücadeledir" demişti.

Editör: Wan Haber