Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran'a gidiyor. 7 Nisan'da İran'a resmi ziyarette bulunacak olan Erdoğan,  Hasan Ruhani ile bir araya gelecek. Erdoğan'a bazı bakanlarda ziyarette eşlik edecek. 4 yıl aradan sonra İran'a ilk ziyaret...

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için 7 Nisan Salı günü İran'a gidecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin davetine icabetle, beraberinde bazı bakanların da yer aldığı heyetle 7 Nisan'da İran'a resmi ziyaret gerçekleştireceği bildirildi.

Türkiye'den İran'a Cumhurbaşkanı düzeyinde 4 yıl aradan sonra yapılacak bu ziyaret vesilesiyle Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin ikinci toplantısının düzenleneceği belirtilen açıklamada, Erdoğan'ın, İran'ın dini lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney ve Cumhurbaşkanı Ruhani ile Tahran'da görüşmelerde bulunmasının öngörüldüğü kaydedildi.

Ziyaret sırasında, Türkiye-İran arasındaki ikili ilişkilerin tüm boyutlarıyla ele alınacağı, ayrıca bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş teatisinde bulunulacağı ifade edildi.

Editör: Wan Haber