Başbakan Erdoğan beraberindeki bakanlarla, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk çalışma ziyaretini Azerbaycan’a gerçekleştirdi. İki ülke arasındaki ikili ilişkilerin ve bölgesel konuların ele alındığı görüşmelerin ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Başbakan Tayyip Erdoğan basın açıklaması yaptı.


İki ülkenin dış ticaret hacminin 15 milyar dolara doğru çıktığını ve aralarındaki alt yapı yatırımlarının her geçen gün arttığını ifade eden Başbakan Erdoğan, “Türkiye ve Azerbaycan yatırımlarındaki hedefler çok büyük. Bunların en önemlisi de TANAP projesi. Bu projeyle ilgili başlatılmış kamulaştırma çalışmalarına yönelik bakanlar kurulu kararımız da çıkmış bulunuyor. Ve önümüzdeki aylar içinde burada adımlar atılacak. 2018 hedefini de TANAP’da yakaladığımız anda inanıyorum ki bu uluslararası proje aramızdaki kardeşliğimizi çok ama çok daha güçlendirecektir” şeklinde konuştu.
Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattı, aynı Bakü-Tiflis-Kars demir yolu, Erzurum-Şahdeniz gibi projelerin Azerbaycan Türkiye arasındaki bağların gücünü yansıttığına değinen Başbakan Erdoğan, “Özellikle doğal gaz konusunda atmakta olduğumuz atacağımız yatırımlar ve bu konuyla ilgili olarak daha önce Petkim’de başlayan süreç ve Petkim’deki yeni yeni yatırımlar bu adımların ne kadar önem arzettiğini ifade ediyor. Bizim bu dayanışmamız bu kardeşliğimiz bundan sonraki süreçte de aynı kararlılıkla devam edecektir. Bunda en ufak bir endişe yok” dedi.


Cumhurbaşkanı Aliyev’le Karabağ meselesini de görüştüklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, “Dağlık Karabağ meselesinde bugüne kadar nasıl kararlı bir tutum içerisindeysek bundan sonra da yine kararlı tutum içerisinde olmaya devam edeceğiz. Buradan taviz vermemiz asla söz konusu değildir. Bunun özellikle ekranları başında bizi izleyenlerin bilmesini de tekraren istiyorum” diye konuştu.
 

"BİZİM BÖYLE BİR BAĞLANTIMIZ SÖZ KONUSU DEĞİL"
Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin "AK Parti'nin Nurculukla bağlantısı olduğu söyleniyor. Bu konudaki yorumlarınız nelerdir" şeklindeki sorusuna şu cevabı verdi:

"Şimdi bu bana tabi garip geldi. Bizim böyle bir bağlantımız söz konusu değil. Bizim tek bağlantımız milletle. Milletle olan bağlantımız çok iyi olduğu için zaten yüzde 46 oy alarak bu seçimde malum adeta güven oylamasıydı bunu başardık. Ve biz halkımızın içerisinde herhangi bir ayrıma fırsat vermeyiz. Ve ayrımcılığın da tamamen karşısındayız. Şu anda Türkiye’nin hemen hemen bütün illerinde belediye başkanlığı çıkaran tek parti biziz. Bunun yanında 7 tane bizim bölgemiz vardır. Bu yedi bölgenin 6’sında birinci partiyiz. Diğerinde de başabaşız. Böyle bir özelliğimiz de var. Halkın genelini biz kucaklıyoruz. Diğerleri kucaklayamıyor. Kimi ırkçılık yapıyor, kimisi bölgecilik yapıyor. Bizde bu yok biz 77 milyonun partisiyiz. Biz 780 bin kilometrekarenin partisiyiz. Ve hep söylüyorum. Bizim 4 tane temel ilkemiz var. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Ve bu halkımızın bize olan teveccühünü arttırmıştır."

Editör: Wan Haber