Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'ye gelmesi beklenirken uçağın rotası Houston'a çevrildi.  Erdoğan ve heyeti Houston'da Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile bir araya geldi. Erdoğan'ın gece saatlerinde yurda dönmesi planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağı rota değiştirerek Houston'a iniş gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Houston'da havaalanında Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile görüştüğü bilgisini verdi. Normalde Dublin'de yapılması planlanan yakıt ikmalinin Houston'da gerçekleştirildiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı şu sıralar Avrupa semalarında. Uçağın 23,00 sıralarında Türkiye'de olması bekleniyor.


Habertürk TV muhabiri Aysun Torun, "Sürpriz bir gelişme değil. Meksika ziyareti tamamlanmadan önce gazetecilere de bu bilgi verildi. Uçağın Houston'da bir ara vereceği şeklinde. Önceden planlanmış bir şey, uçak son anda herhangi bir gelişmeye bağlı olarak acil bir şekilde iniş yapmadı. Oraya bazı isimlerin çağrıldığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın orada bazı isimlerle görüşme yaptığı belirtiliyor. O isimlerle yaptığı görüşmeden dolayı uçağın Houston'da durduğu yönünde bilgiler var. Aslında planan Dublin'de duruştu, orada yakıt ikmali yapılacağıydı. Bazı görüşmeler olduğu için durduğu belirtiliyor. ABD Büyükelçisi'nin bu isimlerden biri olduğu ifade ediliyor" bilgisini aktardı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Houston'da Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile yaklaşık 3 saat görüştü. Aysun Torun, "Serdar Kılıç ismi önemli. Eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifa etmesinin ardından Kılıç'ın ismi gündeme gelmişti. Ankara kulislerinde Kılıç, yeni MİT Müsteşarı adayı olarak gösteriliyor. Kılıç, bilindiği üzere eski MGK Genel Sekreteri, yıllardır diplomatik olarak da görev yaptı. Özellikle Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gözde bürokratlarından olarak da tanımlanıyor. Kılıç, uzun bir süredir ABD'de Büyükelçilik görevini yürütüyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Houston'da Kılıç'la yaklaşık 3 saat görüşme gerçekleştirdi.Houston'a inişi acil bir iniş olarak görülüyordu ama dün uçak ayrılırken bilgi verilmişti. Serdar Kılıç, görüşme için oraya çağrılmıştı. Havaalanında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Kılıç'ın başbaşa görüşme gerçekleştirdiği bilgisini edindik" ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber