Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Global Alkol Politikaları Sempozyumu'nda alkolle ilgili hükümetin atacağı yeni adımları açıkladı. Tek parti döneminde yıllarca biranın "milli içki" olarak lanse edildiğini  belirten Erdoğan "Bizim milli içkimiz ayrandır" dedi.


Başbakan Erdoğan alkolle savaş için yeni adımları açıkladı.

ALKOLLÜ KAZA YAPANIN CEZASI AĞIRLAŞACAK

Başbakan Erdoğan trafik kazalarında alkol almamış bir kişinin karşıdan gelen alkollü bir kişinin hatası yüzünden hiç uğruna öldüğünü ve alkollü araba kullananın bir kaç ay hapiste kalarak çıktığını belirterek bunun adil olmadığını söyledi.

"Elinde silahıyla vurduğu zaman katil cezası çok yüksek ama alkollü vurunca cezası hafif. Böyle bir mantık olamaz. Biliyorum bazı medya grupları bundan dolayı bana saldıracak. Milletimin sağlığından dolayı varsın saldırsınlar" diyen Erdoğan bunun üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

ALKOLE DE SİGARA GİBİ UYARI ETİKETİ

Sigara yasağı konusunda başarıya ulaştıklarını ilan eden Erdoğan alkol ve sigara yasakları konusunda uluslararası normlar ölçüsünde çalıştıklarını vurguladı.

Tek parti döneminde alkolün özendirildiğini hatta ailelerin faydalı diye çocuklarına da içirdiklerini belirten Erdoğan alkole de artık uyarı etiketi konulacağını açıkladı.

GAZETELERDE ALKOL REKLAMI YASAĞI

Gençleri ve çocukları alkole karşı korumak için gazetelerdeki reklamların da kaldırılacağını açıkladı.

ÖTV ARTTIRILACAK

Bizim petrol kuyularımız yok diyen Erdoğan ÖTV'lerin kazanç kaynağı olduğunu ve yeni düzenlemelerin yolda olduğunun sinyalini verdi.
 

Editör: Wan Haber