Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mali'de kardeşlerin birbirlerine düşürüldüğünü, Türkiye'nin bu konuda sessiz kalamayacağını söyledi.
Başkent Niamey'de, Nijer Cumhurbaşkanı ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, burada gündeme ilişkin soruları cevapladı. Erdoğan, askeri darbenin ardından silahlı grupların ülkenin kuzeyini ele geçirdiği Mali ile ilgili bir soruya, "Burada yaşanan sıkıntı, bizleri ciddi manada üzmektedir. Zira burada bir topluluğu bölme operasyonu vardır. Bu bölme operasyonu neticesinde, adeta kardeşler artık birbirlerine düşmüştür" cevabını verdi.
"Tabii, Sayın Cumhurbaşkanı ile bunun da değerlendirmesini yaptık" diye devam eden Erdoğan, "Burada özellikle Afrika Birliği'nin müdahalesi nasıl olacaktır, ne şekilde olacaktır, bunlar önem arz etmektedir. Bunu diplomatik yollarla çözmek mümkünse, diplomatik yollarla bu işi çözmek...Müdahale konusu ise düşünülmesi gereken en son noktadır diye mütalaa ediyoruz. İİT bu konuda bir adım atmıştır, Dışişleri Bakanım aynı şekilde bu çalışmanın içerisinde de bulunmuştur. Bundan sonraki süreçte de yine işbirliği içerisinde yapılacak müdahalenin şeklini de belirlemek suretiyle bu adım atılırsa, inanıyorum ki, çözüm bekleyen Mali'nin imdadına yetişmiş oluruz. Ve bu konuda da sessiz kalamayız. Bu düşüncelerimiz zaten Nijer'le örtüşüyor. Temennim odur ki, en kısa zamanda Mali'de bir netice alırız" ifadelerini kullandı.
(İHA-OK-D)

09.01.2013 15:51:44 TSI

Editör: Wan Haber