Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Beşşar Esed şu an devlet terörü estirmektedir. Bu imkanlarını kaybettiğinde Esed'in Suriye'de kalacak yeri bile olmayacak" dedi.
Erdoğan, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı. Başbakan, "Artık Suriye halkının Beşşar Esed'a vermiş olduğu mühlet dolmuştur, geçmiştir. Suriye halkının vermiş olduğu varlık mücadelesini, bunun çok açık bir ispatı olarak görüyorum. Yokluk içinde böyle bir mücadeleyi verenler ve ülkemde misafir ettiğimiz sığınmacıların arasına gittiğimde de bunu çok açık görüyorum" diye konuştu.
"60 bin Suriyeliyi öldüren bir insanın hâlâ 'Cumhurbaşkanı olacağım' deme hakkı olabilir mi? Dünyanın hangi demokratik sistemi bunu kabul edebilir. Bu mümkün değil" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:
"Esed şu an devlet terörü estirmektedir. Bu imkanlarını kaybettiğinde Esed'in Suriye'de kalacak yeri bile olmayacak. Bu kadar insanın ülkelerinin dışına kaçmış olması, 2.5 milyon kişinin evini terk etmesi kendisine cevaptır. Ama nedense dünya kendisine karşı durduğu halde, o koltuğu bırakmamanın peşinde. Hiçbir zaman zulm ile abad olunmaz ve zalimler de bu koltuklarda baki olmaz."
(İHA-OK-D)

10.01.2013 16:43:20 TSI

Editör: Wan Haber