Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'İmralı görüşmelerine' ilişkin, "Bizim buradaki tek ifademizi biliyorsunuz; bölücü terör örgütü kadrolarının Türkiye'yi terk etmesidir. Nasıl; silahı bırakmak suretiyle terk etmesidir" dedi.
Nijer Cumhurbaşkanı ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, burada gündeme ilişkin soruları cevapladı. Erdoğan, terör sorunu ve 'İmralı görüşmeleri' konusunda, "Bizim buradaki tek ifademizi biliyorsunuz; bölücü terör örgütü kadrolarının Türkiye'yi terk etmesidir. Nasıl; silahı bırakmak suretiyle terk etmesidir" diye konuştu. Başbakan, "Bu konuda herkes dikkatli olmalıdır. Çünkü bizim derdimiz, bağcı dövmekten öte üzüm yemektir; milletimizin huzurudur, mutluluğudur" dedi. Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bölücü terör örgütünün şüphesiz ki provokasyonları yeni değildir. Bu tür barışa yönelik girişimlerde her zaman bölücü terör örgütü, elinden gelen her tür olumsuz gayreti göstermiştir. Bu da yine o alışa geldiğimiz provokatif eylemlerden bir tanesidir. Biz daha önce de söyledik; 'operasyonlar konusunda bölücü terör örgütü ile mücadelemiz sürecektir, fakat siyasi uzantısıyla müzakereleri yapabiliriz' dedik. Şu anda da aynı noktadayız. Ve bu konuyla ilgili samimiyetimiz, son günlerde attığımız adımlardır. Bu attığımız adımları da nasıl attığımızı, ne zaman atmamız gerektiğini, nerede atmamız gerektiğini de uygulamalarımız ile gösterdik."
(İHA-OK-D)

09.01.2013 15:41:37 TSI

Editör: Wan Haber