İsrail'in Mavi Marmara baskınından dolayı özür dilemesinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ilk kez konuştu. Erdoğan açıklamasında, "Özür beyanı bizim istediğimiz gibi gerçekleşti.  Bu süreçte ambargoyla ilgili yasak da kalktı. Ben Netanyahu ile konuşurken Obama da yanındaydı. Dikleşmeye gitmeden süreç sonlandı. Uygulama hızlı yürürse sağlıklı yol alırız. Davalardan vazgeçmek henüz söz konusu değil." dedi.

ERDOĞAN NİSAN'DA GAZZE'YE GİDECEK

İsrail'in özür dilemesinin ardından Gazze'deki ambargo da kaldırılıyor. Bu gelişmeyle birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze'ye gitmesi bekleniyordu. Süreç ile ilgili ilk kez konuşan Başbakan "Bu ay içerisinde, nisan ayı içerisinde benim bir Gazze ziyaretim olabilir. Temennim odur ki bu sürece aklıselim hakim olsundedi.

İSRAİL TÜRKİYE'DEN ÖZÜR DİLEDİ

Başbakanlık, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı telefon görüşmesinde Mavi Marmara baskını sebebiyle Türk halkından özür dilediğini, tazminat ödemeyi kabul ettiğini ve Gazze dahil Filistin topraklarına sivil halkın kullanacağı malların girişine ilişkin kısıtlamaları kaldırmayı kabul ettiğini bildirmişti.

Editör: Wan Haber