Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle bir araya geldiği iftarda konuştu.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, IŞİD’le savaştığını öne sürdüğü El Nusra’nın terör örgütü olarak tanımlanmasına tepki gösterdi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“7 düvel bir araya da gelse evelallah yıkamaz”

“Nerede kanayan bir yara görürlerse, hemen gidip yarayı kangrene dönüştürmeye çalışıyorlar. Bunun için kimi zaman ağaç, çiçek, böcek diyerek, kimi zaman kadın, çocuk diyerek, kimi zaman daha basit gerilimler üzerinden ortalığı karıştırıyor; ülkenin huzurunu kaçırıyorlar.

“Dikkat edin. Bahane ne olursa olsun tahrikçiler, basına fotoğraf verenler, polisle tartışanlar, çevredekileri galeyana getirenler hep aynı simalardır. Her biri adeta birer profesyonel provokatör. Ama artık bunlar da kesinlikle deşifre oldular. Giderek daha az itibar görüyorlar.

“Milletimiz kendi geleceğini, kendi hedeflerine, kendi kadrolarına, kendi adamlarına sahip çıktığını her olayda gösterdi. Şundan emin olunuz. İstikametimiz doğrudur. Niyetimiz hasbidir, hesabi değildir. İşlerimiz harbi olduğu müddetçe bu destek çoğalarak sürecektir. Milletin desteği arkasında olan bir kişiyi, kurumu 7 düvel bir araya da gelse evelallah yıkamaz.

“Operasyonlar devam edecek”

“Nasıl ki şu anda çok kararlı operasyonlar sürdürdük, sürdürüyorsak, milletimizin huzurunu tesis edene kadar bu terörle mücadeleyi, can güvenliği, mal güvenliği konusunda sorumluluğu olan bir devletin başı olarak Allah’ın izniyle başaracağız. Yılmak yok, bu yolda devam edeceğiz, kararlıyız.

“El Nusra da DAEŞ’e karşı mücadele veriyor”

“Avrupa Parlamentosu’nun koridorlarında bakıyorsunuz YPG terör örgütünün paçavraları asılı ve onun önünde de ülkemizdeki bölücü terör örgütünün parlamentoya destekleriyle soktuğu kişiler poz veriyor. Bunu batıya söylediğimizde hepsinin söylediği şey şu. ‘Ama onlar DAEŞ’e karşı’.

“Eğer DAEŞ’e karşı olanlar terör örgütü değilse o zaman El Nusra’ya niye terör örgütü diyorsunuz? El Nusra da DAEŞ’e karşı çok ciddi mücadele veriyor. Bu batının mantalitesi şöyle çalışıyor. İyi terörist, kötü terörist anlayış bu. Bu anlayışı tersine Allah’ın izniyle biz değiştireceğiz.”

Editör: Wan Haber