Hürriyet gazetesinden Abdülkadir Selvi, ‘Kabine bugün partili cumhurbaşkanlığı sırada’ başlıklı yazısında yarı yarıya değişen MKYK’nın AKP’de yeni günlerin habercisi olduğunu belirterek, Erdoğan’ın “Partiyi iyi çalıştırmak lazım. Partiyi şimdiden 2019 seçimlerine hazırlamak lazım. Parti başarılı olursa hükümet de olur, başbakan da olur, cumhurbaşkanı da seçilir” dediğini aktardı.

Selvi, bugünkü yazısında Davutoğlu’nu genel başkanlık koltuğundan eden 29 Nisan tarihli MKYK’dan hemen önceki Erdoğan’ın sözlerini aktararak, muhaliflerin ‘tek adamlık’, AKP tarafından ‘ikili yapının ortadan kaldırılması’ olarak nitelendirdiği yapının devreye sokulmasının hazırlığı yapıldığını bildiriyor.

“O da ABD’ye gitmeye kalkışıyor”

Dış politikada Erdoğan’ın tek muhatap olduğunu söyleyen Selvi, yeni sistemle ‘içeriden bakılınca da Erdoğan görünecek’ diyor. Hürriyet yazarı, Erdoğan’ın kritik MKYK öncesindeki ‘ikili yapı’ya ilişkin, “Ben Suudi Arabistan’a gidiyorum. 15 gün sonra Suudi Arabistan’a gidiyor. Ben Amerika’dan dönüyorum, 15 gün sonra Amerika’ya gitmeye kalkışıyor” dediğini belirtiyor.

Ziyareti iptal edilmişti

Ahmet Davutoğlu’nun, 2-6 Mayıs tarihlerinde yapılması öngörülen Washington ziyareti Başkan Obama, Başkan Yardımcısı Biden ve Davutoğlu’nun programlarının uyuşmaması nedeniyle ertelendiği söylenmişti.

ABD’li yetkililer, Davutoğlu’nun Washington ziyaretinin kısa bir ziyaret olduğunu, bu nedenle hem Biden, hem Obama için uygun bir zaman tespit edilemediğini bildirirken, ‘Ziyaret olmayacak’ bilgisini veren bir Türk yetkili de “Biz zaten ziyaretin olacağını duyurmamıştık. Dolayısıyla bir erteleme söz konusu değil” demişti. (ZETE)

Editör: Wan Haber