Kızılcahamam'da AK Parti'nin gerçekleştirilen 28. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, her seçimin bir imtihan olduğunu, bir mücadele ve muhasebe olduğunu ifade ederek, ‘'31 Mart seçimlerinde büyük oranda başarı elde ettik. Bu mücadeleden de alnımızın akı ile çıktık. Bu aldığımız en yüksek ikinci orandır. Cumhur İttifakı karşısındaki dörtlü ittifaka karşı başarısı var'' ifadelerini kullandı.

İstanbul ve Ankara'da kaybetmediklerini aslında kazandıklarını dile getiren Erdoğan, ‘'İstanbul'da 24 ilçede AK Parti, MHP'de birini almış durumda. Kalan 14 ilçede diğer ittifak almış. Biz bundan sonra ilçeleri almamıza karşı neden büyük şehir belediyelerini kaybettiğimizi sorgulayacağız. CHP bu konuda sınıfta kaldır ve CHP Halk oylamasının neticelerini tanımadığı, tanımayacağını söyleyecek kadar ileri gitmiştir. 30 bin fark dediler, 13 bine düştü. Hala da son verilerle düşmeye devam ediyor. Burda ciddi bir örgütlü organizasyon söz konuşur, belgeler bunu gösteriyor'' ifadelerini kullandı.

''DAVA ADAMI OLDUKLARINI SÖYLEYENLER NEREDE?''

Son ana kadar hukuk mücadelesini sürdüreceklerini belirten Erdoğan, ‘'Bu seçim hukuka yönelik olan bir mücadele. Bunu sonuna kadar sürdüreceğiz. Kararlıyız. Milletimiz İstanbul seçimlerinde şaibe olduğunu söylüyor. Bu şaibenin giderilmesi gerekli. Kazandıysanız buralar zaten size teslim edilecek. Bu teşkilat sadece Ankara'da olan bir teşkilat değil. Hangi ilçede, ilde neler oluyor, bunların neler döndüğünü biz biliyoruz. Dava adamı olduğunu söyleyenler, neredeler? Şimdi bunlar nereye gitti? Encümenin 5'i atanmış, 5'i seçilmiş bir de belediye başkanı. Ancak bunu demokrasiye uygun görmemekteyim. Demokrasi seçilmişlerin hakim olduğu bir yerdir, atanmış olanların değil. Neler olduğunu biliyoruz, gün ola harman ola. Zamanı geldiğinde hesabını sormasını biliriz. Bu parti davadır, davaya da gönül verenler kendilerini tutmaları gerekir. Böyle yürüyoruz biz'' şeklinde konuştu.

Milli meselelerde bir araya gelmenin önemini bildiklerini belirten Erdoğan, ‘'Beka tehditlerini göğüslememiz gerekiyor. İcraat döneminde millete hizmet edilir, seçim dönemi ile icraat dönemi farklıdır. Cumhur İttifakı ortak paydanın en büyük temsilcisidir'' dedi.

''SEN SİYASİ İSTİSMAR İÇİN GİDİYORSUN''

CHP'nin şehit cenazesinde yaşanan olayla ilgili çığrından çıkarmaya çalıştığını belirten Erdoğan, ‘'Hakarete kadar vardırdılar işi. Bu şehit senin işbirliğinde bulunduğun PKK'nın siyasi görüntüsü olan HDP ile işbirliğinde bulunmuş. Bunu söylemeyeceğiz de yutacak mıyız? Sen onlarla işbirliği içerisinde olacaksın sonra da şehit cenazesine gideceksin. Acaba onlar seni nasıl karşılayacak düşünmüyor musun? Sen şehit cenazesine değil, siyasi istismar için oraya gidiyorsun. Çubuk'ta yüzde 72 gibi bir oyu var Cumhur İttifakının. Kalkıyorsun bir de o köyü terörist ilan ediyorsun. Biz kimsenin şiddete maruz kalmasını istemeyiz. Kimse belediyelerimizde işten atılmayacak dedin ama ne oldu? CHP'nin siyaseti kutuplaştırmasına karşı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.

CHP'nin HDP'nin yaptıklarından ziyade 2002 senesine kadar beraber yürüdükleri birinin politikaları üzdüğünü söyleyen Erdoğan, ‘'Ardahan'da üniversite kurmanın ne anlamı var diyor? Talebesi yok hocası var. Tabelası var ama binası yok.  Cahil insan gülün güzelliğini görmez demişler. Bay Temel öğretim üyesi öğrencisi yok diyorsun ama Iğdır Üniversitesi 6 bin 500 bin 278 öğretim elemanı ile devam ediyor. Büyük Çamlıca Camii'ni göreceksin, orayı küçümsemek hangi akılla izah edilir bilmiyorum'' ifadelerine yer verdi.

''NE SOYKIRIM NE FELAKET''

Türkiye'nin Ermeni meselesinde utanacak bir geçmişinin olmadığını belirten Erdoğan, ‘'Bu topraklarda bir asır önce yaşananların mağduru bizim milletimizdir. 2 milyon kardeşimizi kurban verdik. Rus ve Ermeni işgallerinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bu vatandaşlarımız katledildi. Bunlar sivil kayıplardır. Ermeni tehciri de ayrıca bir hicrettir. Bunların konuşulacağı yer arşivlerdir. Bizim arşivimiz herkese açıktır, davetimizde bulunduk kimse gelmiyor. Amaçları gerçekleri anlamak olan herkes arşive girsin, bunun dışında olan her mesajı da reddediyoruz. Ermeni olayı ne soykırım ne de felakettir. Bu sadece acı bir olaydan ibaret. Macron bu işleri öğrenmeli, o bu işleri bilmiyor. Ülkesinde 700 bin Ermeni var diye bu mesajı vermek Macron'u kurtarmayacak'' şeklinde konuştu.

''BİZ NE DERSEK O''

S-400 ile ABD konusunda görüş ayrılıklarında olduklarını belirten Erdoğan, ‘'Bizim için asıl ülkemizin istikbali önemlidir. Şu ne demiş bu böyle demiş hepsi bir kenara, biz ne diyorsak o önemli'' ifadelerini kullandı. (HÜR HABER)

Editör: Wan Haber