Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Son 10 yılda hayal edilemeyen bir sıçramayı, bir kalkınmayı gerçekleştirdik. Ancak 50 yılda oluşabilecek Türkiye'yi 10 yılda inşa ettik" dedi.
Başbakan Erdoğan, AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısında konuştu. Büyük başarıların, tarihi rekorların elde edildiği bir 10 yılı geride bıraktıklarını kaydeden Erdoğan, "Bugünden 10 yıl öncesine baktığımızda Türkiye'nin bu kadar mesafe kaydedeceği, böyle bir netice alacağını hiç düşünmüyorduk" diye konuştu. AK Parti'nin hayal edilemeyen işleri yaptığını kaydeden Erdoğan, "Biz buralara durup dururken gelmedik. Bir emeğin neticesinde geldik. Son 10 yılda, gerçekten de 10 yıl önce hayal edilemeyen bir sıçramayı, bir kalkınmayı gerçekleştirdik. Köklü reformlarımızla, sessiz devrimle deyim yerimdeyse, ülkemize çağ atlattık. Ancak 50 yılda oluşabilecek Türkiye'yi 10 yılda inşa ettik. Gerek hükümet gerek yerel yönetimler bazında halkımızın emanetini yere düşürmedik. Bu emaneti layıkıyla taşıdık, daha da yükselttik. Bunun neticesinde güvenimiz arttı. Gördüğümüz her seçimde halkımız bize çok daha güçlü destek verdi" ifadelerini kullandı.
Yakalaşan yerel seçimlerin çok önemli olduğunu belirten Erdoğan, bunun güven tazeleme anlamı taşıyacağını söyledi. Erdoğan, "2014 yerel seçimlerinde teşkilatımızı gayretli görmek istediğimi ifade etmek istiyorum. Onun için de sandık esaslı çalışmada taviz vermemek lazım" dedi.
Parti olarak etnik siyaset yapmadıklarını dile getiren Erdoğan, "Kimlik siyaseti asla yapmayacağız. Bölge ve dinsel milletçiliğe asla yaslanmayacağız. Hiçbir tahrik ve provokasyona pabuç bırakmayacağız. Hiçbir saldırıya boyun eğmeyeceğiz. Gaziantep saldırısında Antep nasıl terörü sokmadıysa Mardin de sokmayacak terörü. Çözümsüzlükten yana değil, çözümden yana olduğumuzu, samimi bir mücadele verdiğimizi bir kez daha göstereceğiz. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Her kesimi kazanmaya çalışacağız. Kanaat önderlerini ziyaret edeceğiz, dualarını alacağız. Gücümüzü köklü ve kalıcı çözümler üretmekten alıyoruz. Biz gücümüzü bütün halktan alıyoruz. Diğer partilerinin böyle bir özelliği yok. İnsanları ayırmayan tek parti biziz. Herkesi, her bölgeyi, her vatandaşı bütünün bir parçası olarak görüyoruz. Eserlerimiz bunun en bariz örneği. Buradaki yerler, Cumhuriyet tarihinde görmediği hizmetleri bizim tarihimizde gördü. Terörün bitmesi için çalışan bizim gibi bir başka parti yok. Biz ötekileştirme tanımıyoruz. Kardeşlik diyoruz, arkadaşın ötesine geçiyoruz. Karındaştan sonra en önemli yakınlık kardeşliktir. Bu kadar birbirimize yakın. Halkımız bu meselenin AK Parti'nin çalışmasıyla çözülebileceği konusunda hemfikir. Milletimiz AK Parti'ye güveniyor. Mesuliyetimiz ortada. Ciddiyetle bu işin üzerine gidersek inanıyorum ki çözüm yolunda olumlu bir netice gelişecek. 10 yıl boyunca Türkiye'ye güzel yatırımlar yaptık. Yeterli mi; yetmez. Daha büyük hedefler koyacağız önümüze" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, toplantının ardından Erdoba Elegance Otel'e geçti. Erdoğan, burada kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları, dernek ve vakıf başkanları ile bir araya geldi. Toplantı basına kapalı devam etti.
(RB-MA-OK-Y)

16.02.2013 19:26:55 TSI

Editör: Wan Haber