Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Diyarbakır'ın başına gelenler Mardin'in başına gelsin istemiyorsak, çok çalışacağız. Bakın, Diyarbakır rezil edildi. Diyarbakır'a bir hizmet, belediyecilik olarak verilmedi, verilmiyor" dedi.
Başbakan Erdoğan, AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısında konuştu. Mardin'in kadim bir medeniyetin müstesna şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bu müstesna şehir o kadim medeniyetin geleceğe yönelik bir yansıması olarak devam etsin istiyorsak Mardin Büyükşehir Belediyesi'ni AK Parti'nin kazanması lazım. Bunun için çok çalışmamız, çok gayret göstermemiz lazım. İnanın, eğer burada bir yanlışlık olursa, burada yanlış bir netice alınırsa, çok 'ah, vah' ederiz. Eğer Diyarbakır'ın başına gelenler Mardin'in başına gelsin istemiyorsak, çok çalışacağız. Bakın, Diyarbakır rezil edildi. Diyarbakır'da hiçbir altyapı çalışması yok. Diyarbakır'a bir hizmet, belediyecilik olarak verilmedi, verilmiyor. Bunların anlayışında bütün imkanları alsınlar, ondan sonra da maalesef arzu edilmeyen o bölücü terör örgütüne göndersinler. Ama bizim derdimiz ne; bizim derdimiz hizmet" ifadelerini kaydetti.

"MARDİNLİ BİR KARDEŞİMİZİ İÇİŞLERİ BAKANI YAPTIK"
Mardinli olan Muammer Güler'in İçişleri Bakanı olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, "24 Ocak tarihinde kabinemizde bazı değişikler yaptık. Bu tazelenme, yenilenmeyle birlikte Mardinli bir kardeşimizi İçişleri Bakanı yaptık. İnanıyorum ki Mardinli Bakanımız Sayın Güler, inşallah terörle mücadele noktasında bu sandık esaslı çalışmanın da hassasiyetini özellikle bilmesi bakımından, başta Mardin olmak üzere bölgede ve hassasiyet taşıyan diğer bölgelerde atılması gerekli, güvene dayalı adımları atacak ve çok daha sağlıklı inşallah bir seçimi önümüzdeki mart ve ardından da inşallah 2014 cumhurbaşkanlığı seçiminde ortaya koyacaktır, ortaya koyacağız" diye konuştu.

YOKLAMA YAPTI
Konuşmasına ara veren Erdoğan, AK Parti ilçe teşkilatları ana kademelerinden olanlardan ayağa kalkmasını rica etti. Ayağa kalkanların sayısını tatmin edici bulmayan Erdoğan, sebebini sordu. İl ve ilçe kadın ve gençlik kollarının ayağa kalkmasını isteyen Erdoğan, "Gençlik kolları dökülüyor" dedi. Partililerinden yerel seçimlerde iyi çalışmalarını isteyen Başbakan Erdoğan, her sandıkta bir AK Parti'li olması gerektiğini söyledi.

İLK KEZ BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİĞİ DÖNEMİ ANLATTI
İlk kez belediye başkanı seçildiği döneme değinen Erdoğan, "Tabii, karşımızdaki muhalefet bize göre görünüşte güçlü, iktidarı, parası, pulu olan partiler, karşımızdaki adaylar çok havalı, kendilerini öyle gösteriyor, televizyon desteği var. Bize karşı destek yok ama bizim de teşkilatımız çok güçlü. O seçim kampanyamızda biz, seçim günü akşamı seçimi kazandığımızı biliyoruz ve bütün arkadaşlarımızın gözleri ışıl ışıl, hamd ediyoruz seçimi kazandık diye. Gazeteler, televizyonlar geldiler,Anavatan Partisi seçimi kazandığını ilan etti, şampanyalar, votkalar patlatılıyor, siz burada neye seviniyorsunuzdediler. Dedik kiGece 00.00'dan sonra 01.00'e doğru oraların kapılarının kapandığını görürsünüz-. Bunlar bize inanmadı. Hakikaten gece 00.00'dan sonra onlar parti teşkilatının kapılarını kapadı, seçimi kaybettiklerini öğrendiler. Seçimi kazanmıştık çünkü biz sandık esaslı çalışmamızı yapmıştık. İlk defa bilgisayarı başarıyla kullanan parti biziz" diye konuştu.

"BELKİ BENİ ELEŞTİRECEKSİNİZ AMA..."
Mardin'de mimariye değinen Erdoğan, "Burada da örneğin TOKİ'ye bile hep talimatım var. Ama maalesef isteğim neticeyi aldığımı söyleyemem. TOKİ bile burada yaptığı konutlarını icabında yerel mimarıyla örtüşecek şekilde yapmalı. Onun adeta bir bu asırdaki yansıması olarak bu binalar da yapılmalı. İlla 10 kat, 15 kat, 20 kat, 30 kat binalar, bunlar Mardin'e yakışmaz. Belki beni eleştireceksiniz ama ben düşüncelerimi söylüyorum. Niye, çünkü bu tarih kenti adeta bizim üzerimizde hakkı olan o yapılanmayı görmek istiyor. Bizim onu vermemiz lazım" dedi.
(İHA-OK-Y)

16.02.2013 18:04:31 TSI

Editör: Wan Haber