Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bir yanlış yaptık, 5 yıl olan seçim süresini 4 yıla indirdik. Yanlış yaptık; çünkü 4 yıl, bir hizmet süresi için yeterli değil. Bunun 5 yıl olması lazım" dedi.
Başbakan Erdoğan, AK Parti Mardin İl Danışma Meclisi toplantısında konuştu. Yerel seçimlerin yaklaştığını ifade eden Erdoğan, parti teşkilatının iyi çalışması gerektiğini söyledi. Seçim çalışmalarında AK Parti teşkilatlarını çok azimli görmek istediğini ifade eden Erdoğan, "Ana kademe, kadın kollarımız, gençlik kollarımı ev ev toplantılar yapmalı" diye konuştu.
Yargıtay Başsavcılığı'nın rakamlarına göre, 7.5 milyonu AK Parti üyesi olduğunu kaydeden Erdoğan, CHP'nin ise 900 bin üyeye sahip olduğunu belirten Erdoğan, "7.5 milyon üye güzel de biz aidiyet duygusu üyelerimize verebiliyor muyuz? Bunu başarmalıyız.Ben AK Partiliyimdiyenlerin sayısı artmalı. O zaman bu 7.5 milyon artarak büyür" ifadelerini kullandı.
Yerel seçimlerin sadece belediyeciliğin konuşulacağı bir ortamda geçmeyeceğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Muhalefet her türlü hırçınlığı deneyecektir. Yaptıkları bir şey var mı; yok. Hakaret edecekler. Biz ise yaptıklarımızı anlatacağız. Biz dertliyiz dertli. Biz bu millete sevdalıyız. Bunların böyle bir derdi yok" ifadelerini kaydetti.

"BİR YANLIŞ YAPTIK, 5 YIL OLAN SEÇİM SÜRESİNİ 4 YILA İNDİRDİK"
AK Parti'nin köklü reformlarla ülkeye çağ atlattığını söyleyen Erdoğan, "Gerek hükümet gerek yerel yönetimlerimiz bazında halkımızın emanetini yere düşürmedik. Halkımızın nazarındaki güvenimiz daha da arttı" dedi.
Bir yanlış yaptıklarını söyleyen Erdoğan, "Bir yanlış yaptık; 5 yıl olan seçim süresini 4 yıla indirdik. O zamanki cumhurbaşkanlığı seçimleri, seçimlerin 5 yıldan 4 yıla indirilmesi gibi muhalefette olan bir partinin teklifini, biz bunlar 'ciddidir dürüsttür' diyerek, ona aldandık, ona kandık ve maalesef 4 yıla indirilmesiyle ilgili değişikliği yaptık. Yanlış yaptık; çünkü 4 yıl, bir hizmet süresi için yeterli değil. Bunun 5 yıl olması lazım" diye konuştu.
AK Parti'nin Mardin Büyükşehir Belediyesi'ni kazanması gerektiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Bunun için çok çalışmamız lazım, çok gayret edilmesi lazım. Burada yanlış bir netice alınırsa çok 'ah, vah' ederiz. Eğer Diyarbakır'ın başına gelenlerin Mardin'in başına gelmesini istemiyorsak çok çalışmamamız lazım. Bakın, Diyarbakır'da belediye hizmetleri verilmiyor" dedi.
Terörün sona ermesi için AK Parti kadar samimiyetle, cesaretle çalışan, elini taşın altına koyan bir parti olmadığını söyleyen Erdoğan, "Biz gücümüzü, çözümsüzlüğü muhafaza etmekten alan bir parti olarak görmedik, görmeyeceğiz. Biz gücümüzü köklü ve kalıcı çözümler üretmekten alıyoruz. Biz gücümüzü toplumun sadece belli bir kesimden değil, toplumun bütün kesimlerinden alıyoruz" ifadelerini kullandı.
(İHA-OK-Y)

16.02.2013 17:13:50 TSI

Editör: Wan Haber