Erdemoğlu ailesi tarafından Adıyaman'ın Besni ilçesine yaptırılacak olan Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi'nin tapusu, yaklaşık 2 yıl süren imar çalışmalarının ardından Erdemoğlu ailesine teslim edildi.
Ustahan Tesisleri'nde düzenlenen yemekte, mimarlık fakültesinin tapusu Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş tarafından Merinos Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Erdemoğlu'na teslim edildi.
Cirit Meydan ve Oyalı mahallelerinde 502 hektar (5 bin 200 dönüm) alan üzerinde yapılan imar çalışmalarında fakülte için 125'i yeşil alan olmak üzere toplam 750 dönümlük alan ayrıldı.
Mehmet Erdemoğlu'nun vasiyeti üzerine adını taşıyacak olan mimarlık fakültesi için ilk adım, 18 Şubat 2010 tarihinde Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz ile Vali Ramazan Sodan'ın makamında imzalanan protokol ile atılmıştı.
Ardından, 20 Mart 2010 tarihinde Merinos Besni Satış Mağazası'nın açılışında Besnililere önemli bir müjde veren Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, daha önce sadece mimarlık fakültesi binasının yer aldığı projeyi genişlettiklerini ve içerisinde yurt binası, mimarlık fakültesi, spor alanları ile sosyal kültürel faaliyetlerin bir arada toplanacağı çok amaçlı eğitim kompleksi yapmaya karar verdiklerini açıkladı. 2 Haziran 2010 tarihinde ise, Bakanlar Kurulu'ndan Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı olarak mimarlık fakültesi kurulması kararı çıkmış ve Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmişti.
Yaklaşık 2 yıl süren imar çalışmaları tamamlanırken, mimarlık fakültesinin tapusu Vali Mahmut Demirtaş tarafından Erdemoğlu ailesine teslim edildi.
Tapu teslim töreninde açıklamalarda bulunan Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, yaptıkları titiz çalışmaların ardından 750 dönümlük tapuyu Erdemoğlu ailesine teslim ettikleri için mutlu olduklarını belirterek, "Besni Belediyesi olarak elimizden geldiğince eğitime destek vermeye gayret ediyoruz. İlçemize fakültenin yapılması ise en çok arzu ettiğimiz projelerin başında gelmektedir. Çalışmalarımızı bu yönde sürdürdük ve tamamladık. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Mehmet Erdemoğlu'na Allah rahmet eylesin ve çocuklarını da başımızdan eksik etmesin. Fakülte Besni'ye şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.
Serter'den sonra konuşan Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale ise, şunları söyledi: "Bu 2 yıllık süreç içerisinde bu iş için emeği geçen çok insan oldu. Başta Adıyaman valilerimiz Ramazan Sodan, Mahmut Demirtaş ve Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan olmak üzere Tapu Kadastro ve belediyedeki personellerimize, devletin kurumlarında çalışanlara ve emeği geçen herkese özellikle teşekkür ediyorum. Ayrıca 400 kişilik yurt projesinde Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan'ın katkılarıyla son aşamaya gelindi. 2013 yılı Besni için üniversite çalışmalarında çok ciddi adımların atıldığı bir yıl olacak."
"Mehmet Erdemoğlu'na Allah rahmet eylesin. Gerçekten çok güzel evlatlar yetiştirmiş. Kendisinin bırakmış olduğu bayrağı daha iyi bir şekilde götürmeye çalışıyorlar" diyen Vali Demirtaş, "İbrahim Erdemoğlu yaklaşık 2 buçuk ay önce ilçe kaymakamımız ve belediye başkanımızdan fakülte için işlemlerin hızlandırılmasını talep etmişti. Onlar da çok güzel bir fedakarlık göstererek gecelerini gündüzlerine katarak çalışmayı tamamladılar. Ben de fakülte kampüsünün tapusunu Erdemoğlu ailesine teslim ediyorum. Bundan sonra da destek ve yardımlarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Son olarak konuşan Merinos Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, şu ifadeleri kaydetti: "Bu tapu bizim için çok önemliydi. Çünkü bu üniversite ve fakülte, babamız Mehmet Erdemoğlu'nun en büyük hayaliydi. İnşallah bunu önümüzdeki yıl temelini atarak hızlı bir şekilde yapacağız ve babamızın bu hayalini gerçekleştireceğiz. Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan'a, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş'a, Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale'ye, Besni Belediye Başkanı Fahri Serter'e ve emeği geçen herkese çabalarından dolayı teşekkür ediyorum."
(RK-SO-Y)

19.12.2012 13:13:08 TSI

Editör: Wan Haber