Mersin'in Erdemli ilçesinde 1/100000 ölçekli çevre düzeni planı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleşen toplanın açılış konuşmasını yapan Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, çevre düzeni planının Danıştay tarafından iptal edilmesi üzerine yeniden Adana, Mersin bölgesi olarak, 1/100000 ölçekli çevre düzene planı çalışmalarının başladığını belirterek, "Mersin Valiliğimizin öncülüğünde bu hazırlanacak yeni plana yerel ihtiyaçların, ilçelerimizin ihtiyaçlarının turizm olsun, tarım olsun sektörel bazda yansıması amaçlanıyor" dedi.
Çevre planının ifade edildiği gibi şehrin anayasaları olduğunu hatırlatan Özefe, "Diğer hazırlanacak planlar çevre düzeni planlarına uygun olmak durumundadır. Zaman zaman da belediye başkanlarımızla, sivil toplum örgütü temsilcilerimizle bir araya gelip ilçemizin ihtiyaçlarını, gelişmesini arzu ettiğimiz yönlerinin plana yansıması için fikir alışverişinde bulunacağız" diye konuştu.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Tabiat Varlıkları Koruma Şube Müdür Vekili Yasemin Çetin, Şehir Plancıları Naim Köse ve Hüseyin Donat'ın konuşmacı olarak katıldığı toplantı da belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri söz alarak değerlendirmelerde de bulundu.
(OKİ-Y)

04.01.2013 14:52:50 TSI

Editör: Wan Haber