Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Erdemli ilçesinde Akdeniz Oyunları kapsamında yapımı devam eden Erdemli Trap-Skeet Atış Poligonu'nun 13 Mayıs'ta tamamlanacağını söyledi. Güzeloğlu, Akdeniz Oyunları hazırlık sürecini Türkiye'nin 2 yıldan daha az bir süreye sığdırarak bir Türk mucizesi gerçekleştireceğini de belirtti.
Yapımı devam eden tesislerde incelemelerde bulunan Güzeloğlu, "17. Akdeniz Oyunları kapsamında Erdemli ilçemizdeki Uluslar Arası Atıcılık Trap-Skeet Poligonu son derece başarılı ve hızlı bir şekilde devam ediyor. 10-25 ve 50 metre olarak uluslar arası alanda her düzeyde organizasyon çerçevesinde hizmet verecek düzeydeki tesisimizde aynı zamanda yaklaşık 100 kişilik bir sosyal tesisimizde bulunmaktadır" dedi.
Tesislerin konumu itibariyle ve altyapısı itibariyle dünyanın sayılı atıcılık tesislerinden biri olacağını ifade eden Güzeloğlu, "20 Haziran da başlayacak olan Akdeniz Oyunları'na hem tesisimizin tüm yanı ve altyapısıyla, hem de çevresel düzenlemeleriyle 13 Mayıs tarihinde bitirileceği taahhüt edildi. O tarihte oyunların başlamasından çok önce her yanıyla tamamlanmış, öncelikle Mersin ve Türkiye'ye daha sonra da tüm dünyanın spor altyapısına armağan edilmiş çok önemli bir tesis kazanmış olacağız. Bu alanda ayrıntılı olarak teknik düzeyde arkadaşlarla yaptığımız çalışmada özellikle bağlantı yollarının, çevre düzenlemesinin ve buna ilişkin çalışmalar bir kez daha gözden geçirildi. Hiçbir aksaklık görülmüyor" diye konuştu.
"Akdeniz Oyunları kapsamında o tarihte katılacak bütün sporculara ve teknik delegasyona taahhüt ettiğimiz gibi bu tesisimizi tamamlayacağız ve sporun hizmetine sunacağız" diyen Güzeloğlu konuşmasında şunları da kaydetti:
"Altını bir kez daha çizelim ki 6 yıllık bir dönemde öngörülen ve çalışmaların bitmesi düşünülen bir Akdeniz Oyunları hazırlık sürecini Türkiye 2 yıldan daha az bir süreye sığdırdı. 2 yıldan daha az bir sürede biz bir Türk mucizesini gerçekleştiriyoruz.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Spor Bakanı Suat Kılıç ve Mersin Milletvekilimiz aynı zamanda Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan'a içtenlikle teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Hükümetimizin desteğinin her düzeyde sahiplenilmesi sonucunda bu kadar kısa bir zamanda yaklaşık 650-700 bin metrekarelik bir hafriyat tamamlandı. Alan ölçeğinde uluslar arası alanda spor tesisinin Erdemli'ye ve Mersin'e kazandırılmasını sağladı."
(OKİ-Y)

06.02.2013 14:08:31 TSI

Editör: Wan Haber