Erdemli Devlet Hastanesi'nde ağız ve diş sağlığı ünitesi ile endoskopi birimi törenle açıldı.
Törende bir konuşma yapan Erdemli Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Uzman Dr. Yahya Efe, "Özellikle ilçemize böylesine güzel bir hastane kazandırılmasında emeği geçenlere sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bilindiği üzere hastanemiz 09 Nisan 2012 tarihinde hizmete girmiş olup, bölgesinde bulunan birçok hastaneden daha iyi şartlara sahip durumdadır. Hastanemizde hasta odaları 1 ve 2 yataklı olup, nitelikli ve donanımlı personelle kaliteli hizmet vermeyi ilke edinmiştir. Bizler göreve geldiğimizden bu yana mevcut çıtayı daha yukarılara nasıl yükseltebiliriz düşüncesiyle projeler üretme gayretindeyiz" dedi.
Ağız ve diş sağlığı ünitesi ile endoskopi biriminin yeni binada hizmete başlamasına değinerek bilgiler aktaran Efe, "Eski Hastane binamızda daha niteliksiz koşullarda hizmet vermeye devam ettiğimiz diş ünitesini yeni hizmet binamıza taşıyarak ve 5 yeni diş ünitesi ekleyerek Erdemli halkına yaraşır bir hizmet vermek gayretindeyiz. 7 doktor, 7 hemşire ve 3 diş teknisyeni ile ortalama günlük 150 hastaya hizmet veriyoruz. Ağız ve diş sağlığı ünitesinde diş dolgusu, kanal tedavisi, damak protez, bölümlü parsiyal protez, venor kron kaplama ve diş çekim hizmetlerini vermekteyiz. Ayrıca hastanemiz poliklinik binası 2. kattaki endoskopi birimi de hizmete başlamış bulunmaktadır. 1 genel cerrahi uzmanı, 1 anestezi uzmanı ve 2 hemşire ile birlikte günlük 15 hastaya endoskopi işlemi uygulanmaya başlanmıştır. Bu uygulamayla endoskopi ve gastroskopi hizmetleri için Mersin'e giden ve günlerce sıra beklemek zorunda kalan hastalarımıza kısa sürede işlem uygulamaktayız. Hastanemize ilerleyen tarihlerde ilaveten 1. basamak yoğun bakım ve fizik tedavi ünitesi açılması için çalışmalarımız devam etmektedir" diye konuştu.
Açılış kurdelesi, AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, Erdemli Cumhuriyet Başsavcısı Nebi Kurtgöz, Mersin Kamu Hastane Birlikleri Genel Sekreteri Dr. Yavuz Gözükara, Halk Sağlığı İl Müdürü Aytekin Kemik ve davetliler tarafından kesildi.
Açılışın ardından gezilen ünite ve birimlerle ilgili detaylı bilgiler de verildi.
(OKİ-AKL-Y)

29.01.2013 14:53:29 TSI

Editör: Wan Haber