CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Ria Oomen Ruijten'i "AK Parti döneminde Türkiye'de demokrasinin geliştiği" yönündeki açıklamaları nedeniyle eleştirdi.
TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Ruijten'in, Hollanda'da bir gazeteye verdiği mülakatta, "AK Parti dönümünde Türkiye'de demokrasinin geliştiğini, muhalefetin ise engelleyici olduğunu" söylediğini hatırlattı. Erdemir, Ruijten'in açıklamasının, "AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile yaptığı görüşmenin yoğunluğu nedeniyle Türkiye'de toplumun farklı kesimleriyle görüşmeye fazla vakit bulamadığı" izlenimi uyandırdığını belirtti.
Ruijten'i, Türkiye'ye yapacağı ilk ziyarette, uzun yıllar Meclis'te Tabur Komutanlığı Gazinosu olarak hizmet verdikten sonra 23 Nisan'da ''Bahçe Lokantası'' olarak yeniden düzenlenen mekanda ''içkisiz'' yemeğe davet etti.
Yemeğe, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve BDP Mardin Milletvekili Erol Dora'yı da davet edeceğini ifade eden Erdemir, Ruijten'in davete olumlu yanıt verilmesi durumunda yemeğin, Maya Takvimi'ne göre kıyamet kopmaması durumunda 21 Aralık'ta olacağını söyledi.
(TB-ÖZ-Y)

13.12.2012 16:21:11 TSI

Editör: Wan Haber