ZONGULDAK (İHA) Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde kurulu bulunan Ereğli Demirçelik Fabrikaları (ERDEMİR) Çelik Üretim Baş Müdürlüğü çalışanları tarafından geleneksel hale getirilen kaynaşma ve dayanışma gecesi düzenlendi.
Gülüç Beldesi'ndeki Büyük Anadolu Ereğli Otel Salonu'nda gerçekleştirilen gecede, Türk Metal Sendikası Genel Merkezi'nce hazırlatılan ve sendikanın faaliyetlerinin yer aldığı sinevizyon gösterisi sunuldu.
Gecenin açılış konuşmasını yapan İş yeri temsilcisi Suat Dinler, bu tür gecelerde kaynaşma ve dayanışmanın daha da üst noktalara çıktığını söyledi.
Etkinliğin, başlayacak olan 24. Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmeleri öncesi de aynı zamanda moral gecesi olduğunu anımsatan geceye katılan Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş'a hitaben, konuşan Dinler, "Başkanımız genel başkanımız, genel merkez yöneticilerimiz ve sizin attığınız her imzaya namusumuz gibi sahip çıkacağımıza şahsım ve çalışma arkadaşlarım adına söz veriyorum" dedi.
Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş da, Dinler'in güzel sözler sarf ettiğini, başarının birlik ve beraberlikle elde edildiğini söyledi.
Geceye Türk Metal Sendikası Genel Başkanımız Pevrul Kavlak'ın da katılmak istediğini ifade eden Odabaş, "Ancak, bir başka ilde süren yetki mücadelesi sonucu Genel başkanım ve genel merkez yöneticilerimiz gecemize katılamadılar. Kavlak hepinize sevgi ve selamlarımı iletmemi istedi. Ereğli'ye ayrı bir gözle baktıklarını ve gönüllerinin de burada olduğunu biliyorum" diye konuştu.
Bu tür gecelerin, Erdemir çalışanları açısından kaynaşmanın çok üst sınırlara çıkmasına büyük katkı sağladığını anlatan Odabaş, şunları söyledi: "Sizinle birlikte olmaktan çok mutluyum. Geceye davet ettiğiniz için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Erdemir'de bu tür kaynaşma ve dayanışma gecelerini başlatan ünitemizle beraber oluyoruz. Az önce seyrettiğiniz sunumda Genel Başkanım Pevrul Kavlak'ın da ifade ettiği gibi, Türk Metal Sendikası 50 yıllık çınar oldu. Bu çınarı ayakta tutmak da sizin elinizde, biz de size sonuna kadar güveniyoruz"
Erdemir çalışanlarının üretimi artırmak için alın teri döktüğünü hatırlatan Odabaş, "Ama alın terimizin karşılığında her platformda, toplu sözleşmelerde sizin saat ücretlerini göz önüne getiren Erdemir yöneticileri şunu bilmesi lazım. Türkiye ve Dünyanın iftiharı olan yüksek fırını yapan fabrikada rekorları kıran, yüksek karlar yapılmasını sağlayan Erdemir işçisidir. Bu doğrultuda Erdemir çalışanının ücretinde kimsenin gözü olmasın" dedi.
İşçilerin, "Bu işçi sizinle gurur duyuyor" şeklinde attıkları slogan üzerine Odabaş, konuşmasını şöyle tamamladı: "Sevgili arkadaşlarım, biz de sizinle gurur duyuyoruz. Her şey birlik ve beraberlikle oluyor. Biz, sözleşme masasında bir şeyler alacaksak, sizi memnun edecek bir özleşme imzalayacaksak, gösterilen bu birlik ve beraberliğin sayesinde olacaktır. Başka bir şansımız yok. Yapacağımız bu toplu sözleşme öncesinde, birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik dedikoduların çıkarıldığını biliyoruz. Bu tür oluşumlara kulak asmamanızı istiyorum.
Şimdi yeni bir sürece girdik. Samimiyetle söylüyorum ki, Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi yönetici ve temsilcilerimizle birlikte mezara gidelim dediğiniz taktirde gitme sözü veriyorum. İşte bu birlik ve beraberlikle olur. Bir birimize sahip çıkacağız, Aramıza nifak tohumları sokmak isteyenlere mahal vermeyeceğiz. Elbette yapılması gerekeni zamanı geldiğinde yapacağız. Biz size inanıyoruz, siz de bize inanın. Bu sözleşme döneminde sizin razı olmayacağınız, evet demeyeceğiniz bir işin altında biz olmayız. Erdemir işçisine farklı gözle bakan insanlar var. Şu bilinsin ki, Erdemir işçisi alın terini dökerek ürettiği gibi kazanmasını da, kazandırmasını da evini geçindirmesini de eğlenmesini de iyi bilir. Gerçekten bu bir kültürdür. İnşallah toplu sözleşmemizi de imzaladıktan sonra burada yine hep beraber eğleneceğiz"
Sendika Şube Sekreteri Metin Ercan, Şube Mali Sekreter Sedat Taşdelen, Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Köroğlu, İşyeri Baş Temsilcisi Mustafa Yıldız, Çelikhane Üretim Başmüdürlüğü bünyesindeki baş mühendisler Selim Karakuş, Murat Taşel, Murat Pınar, mühendisler ve vardiya formenleri ile 400'ü aşkın işçinin katıldığı gecede, birlikte hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından, yerel sanatçıların şarkı ve türküleri eşliğinde eğlenildi.
(HH-OA-Y)

14.01.2013 15:09:29 TSI

Editör: Wan Haber