AK Parti Koçarlı ilçe teşkilatı tarafından köy muhtarlarına yönelik düzenlenen toplantıda konuşan Milletvekili Mehmet Erdem, CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın'ın Çine'nin Eskiçine Köyü'nde sarf ettiği "Darbe yapacak komutan kalmadı" sözünden dolayı darbelerden en çok mağdur olan Merhum Başbakan Adnan Menderes'in hemşerilerinden özür dilemesi gerektiğini söyledi.
Koçarlı'da Merhum Başbakan Adanan Menderes'in adını taşıyan bir parkta düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, "CHP'yi ve demokrasinin kalesi Aydın'daki CHP milletvekilleri Sayın Osman Aydın ve aynı zamanda CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ı anlamakta güçlük yaşıyorum. Biri çıkıp darbe sonucu idam edilen Merhum Başbakanımız Adnan Menderes'in memleketi Aydın'da yaptığı konuşma ile darbe severliğini ortaya koyuyor ve "Artık eskiden olduğu gibi darbe yapacak komutan kalmadı" diyor. Diğer Milletvekili ve aynı zamanda CHP'nin Genel başkan Yardımcısı olan Sayın Bülent Tezcan, Çevik Bir'den talimat alıyor. Sayın Tezcan'a Aralık ayında bir gazetede çıkan haber üzerine 'Çevik Bir'den talimat alıp almadığını' sordum. Halen cevap vermedi. Şimdi de Sayın Osman Aydın darbeseverliğini dile getirdi" diyerek Osman Aydın'ın başta Adnan Menderes'in memleketi Koçarlılardan hatta Çakırbeyli Köyü'ne giderek vatandaşlardan ve Aydınlılardan özür dilemesini beklediğini söyledi.
Osman Aydın'ın açıklamasını talihsizlik olarak değerlendirdiklerini belirten AK parti Koçarlı İlçe Başkanı Ümit Özdemir, "Darbelerden en olumsuz etkilenen yerlerden biri de demokrasi şehri Aydın'dır. Aydın'ın bağrından çıkıp yetişen Merhum Başbakanımız Adnan Menderes darbe sonucu idam edilmişti. Açıklamayı basında okuyunca şaşırdık. Osman Aydın'ın özür dilemesini bekliyoruz" diye konuştu.
(İK)

11.02.2013 14:02:52 TSI

Editör: Wan Haber