CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, "Başsağlığı ve Kınama Bakanlığı" kurulması için kanun teklifi verdi. 

Türkiye'de son 1 yılda 23 patlama yaşandığını ifade eden Erdem, saldırılar sonucunda 336 kişinin hayatını kaybettiğini binden fazla kişinin de yaralandığını söyledi. 

Yaşanan saldırıların ardından hükümetin kınama ve lanetleme mesajlarının bir rütüel haline geldiğini ifade eden Erdem, verilen bu mesajların samimiyetsiz olduğunu söyledi. 

Erdem kanun teklifinin gerekçesinde şu ifadelere yer verdi: "Kanun teklifiyle, hükûmet ve bakanların zorunluluktan yayınladıkları başsağlığı ve lanetleme mesajları, tek bir bakanlığın bünyesinde hazırlanıp yayınlanacaktır. Böylece terörü önleme noktasında hiçbir adım atmayan ve hatta katliamlarla koltuğunu sağlamlaştıran bakanlar, “kimse sabrımızı test etmeye kalkmasın”, “bıçak kemiğe dayandı” gibi duyarsız, beceriksiz, başarısız ve samimiyetsiz lanetleme mesajlarıyla toplumsal vicdanı daha fazla yaralayamayacaktır. Diğer taraftan, kelime haznesinde sadece “lanet, kınama, terör, lanet, kararlılık, bitirilecek, azim, rahmet, başsağlığı, şehit, acil şifa, yılmayacağız” kelimelerinden ibaret başbakan ve bakanlara, “sorumluluk alma, istifa” gibi mekanizmaların da olduğunu hatırlatma amacı öngörülmektedir."

KAYNAK: HABERDAR

Editör: Wan Haber