Balıkesir'in Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, bir televizyon kanalında yayımlanan "Kim bir milyon ister" isimli yarışmada 30 bin lira kazanan köylü kadına kitap hediye etti.
Erdek ilçesine bağlı Hamamlı köyünde ikamet eden Ümmiye Gürbüz'ü eşi Hatice Kaygısız ile birlikte ziyaret eden Kaymakam İsmail Kaygısız, kızı ve oğluyla beraber yaşayan Gürbüz'e kitap hediye etti. Kendisinin ziyaret edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Gürbüz, yarışmaya başvurduktan sonra 6 sınav ve mülakattan geçerek yarışmacı olmaya hak kazandığını söyledi. Gürbüz, "Yarışmaya mahalli kıyafetimle katıldım. Daha iyi performansla ileri soruları görebilirdim. Fakat yarışmanın heyecanından bildiğim soruda tüm jokerlerimi kullandım. Sağlık olsun, kısmet buraya kadarmış" dedi.
Yarışma sonunda seyircinin ayağa kalkarak kendisini alkışlamasından ve Kenan Işık'ın yarışma sırasında duygulanarak ağlamasından utandığını söyleyen Gürbüz, "Yarışmak, o heyecanı yaşamak çok güzeldi. Dualarıyla bana destek olan herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Kaymakam Kaygısız ise, Ümmiye Gürbüz'ü medeni cesaretinden dolayı kutlayarak, kendisinin soruları son derece hızlı ve soğukkanlılıkla cevapladığını belirterek, "Son soruya kadar gitmenizi televizyon başında seyrederken çok istedik. Yarışırken aynı zamanda Erdek ilçemizin tanıtımına da katkıda bulundunuz" dedi.
Kendisi çok kitap okuduğundan dolayı kitap hediye etmek için geldiklerini söyleyen Kaygısız, Bandırma ilçesinde bulunan bir esnafın, kitap okumayı çok sevdiğinin söyleyen Gürbüz'e kitaplık hediye ettiğini söyledi. Kaygısız, beraberinde getirdikleri kitapları Gürbüz'e verdi.
(TK-MŞ)

14.01.2013 16:18:28 TSI

Editör: Wan Haber