İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Erciyes'in Kardelenleri' projesi kapsamında yurt çocukları ve başarılı çocukların çeşitli aktivitelerle eğlenmeleri ve bilinçlendirilmeleri sağlanıyor.
İl Emniyet Müdürlüğü Erkilet Havaalanı Şube Müdürlüğü koordinesinde, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, HAVAŞ ve THY'nın katkıları ile Kayseri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdunda kalan 21 kız öğrencinin havaalanı gezisi, Erciyes dağı gezisi ve başarılı 2 öğrencinin İstanbul'a uçakla gönderilmesi için program düzenlendi.
Program çerçevesinde 21 çocuk, Kayseri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdundan alınarak Erkilet Havaalanına götürüldü. Burada havaalanın faaliyet alanları, personelin görevleri anlatılarak, çocuklara havaalanı gezdirildi. Çocukların uçağa binmeleri sağlanarak, uçaklar ile ilgili genel bilgilendirme yapıldı.
Erciyes Dağı Hacılar teleferik bölgesine götürülen çocuklar, teleferikle dağ gezisi yaptıktan sonra kızağa binerek gönüllerince eğlendi.
Ayrıca, derslerinde başarılı olan 2 çocuk İstanbul'a götürülerek, Türkiye'deki çeşitli yapıtların maketlerinin sergilendiği Miniatürk ile dev akvaryum Turkuazoo'da gezdi.
(AÖ-Y)

04.02.2013 13:32:19 TSI

Editör: Wan Haber