Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Erciyes Kar Festivali'nde ikinci gün heyecanı yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin de katıldığı ikinci gün programında vatandaşlara sucuk ekmek ikramı yapılırken, kayak yarışları, şişme oyuncaklar ve eğlence dünyası günün ilgi çeken etkinlikleri arasında yer aldı.
Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği festivalin ikinci gününde katılımcılara sucuk ekmek ikramında bulunan Başkan Özhaseki, ayrıca Hamza Çakır tarafından hazırlanan "Erciyes'te Düşenler" konulu fotoğraf sergisinin açılışını yaptı. Başkan Özhaseki daha sonra da festival alanını gezerek vatandaşlarla sohbet etti ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Büyükşehir Belediyesi Gülen Yüzler Projesi kapsamında eğitim gören öğrencilerle bir araya da gelen Başkan Özhaseki, öğrencilerle yakından ilgilendi ve bir süre sohbet etti.
Her yaştan ve her kesimden festivale katılan vatandaşların oldukça keyifli vakit geçirdiği gözlenirken çocuklar için hazırlanan şişme oyun grupları ve eğlence dünyası da en çok ilgi çeken bölümler arasında yer aldı. Sokak Sanatçılarının kardan heykeller arasında gerçekleştirdikleri mini konserler de ilgiyle dinlendi.
Günün sonunda festivalle ilgili olarak bir değerlendirme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes'e yaptıkları yatırımların karşılığını almaya başladıklarını ifade ederek, "Erciyes'e yıllardır emek veriyoruz ve bu zamana kadar önemli alt ve üst yapı yatırımlarını yerine getirdik. Şimdi artık sıra bunların nimetlerinden yararlanmaya geldi. Gün geçtikçe Erciyes'in adı daha çok yaygınlaşıyor. Bir taraftan oteller ve bazı mekanik tesisler gibi kalan yatırımları tamamlamaya gayret ederken bir yandan da tanıtım amacıyla etkinlikler düzenliyoruz. Bu festival de bunlardan birisi. Festivale ulusal medyadan ve yabancı basından da çok sayıda gazeteci katılıyor. Bunun dışında büyükelçiler var, diplomatlar var. Tanıtım açısından bunların önemli bir hamle olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki yıllarda çok daha geniş katılımlı, çok daha görkemli olarak yapacağımız bu tür etkinliklerle Erciyes'i tüm dünyanın tanıdığı bir turizm merkezi haline getireceğiz" dedi.
(ZB-Y)

16.02.2013 18:07:05 TSI

Editör: Wan Haber