Pazar günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile 41 tesisin açılışının yapılacağı Erciyes Dağı'nda hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi.
Erciyes Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, "Şehrimizin ve ülkemizin yakından takip ettiği Büyükşehir belediyesinin ortaya koyduğu master planı var. Bu plana göre Erciyes Dağı'nı şehrin ekonomik canlılığını, sosyal ve kültürel alanda canlılığını sağlamak üzere inşa edilmiş bir proje" dedi.
2005 yılından itibaren yapılan çalışmalar sonrasında Erciyes'in şimdiki haline geldiğini ifade eden Cıngı, "2010 yılından beri gerçekleştirilen uygulama projeleri ile birlikte Erciyes artık uluslar arası bir kayak merkezi hüviyetine bürünmüş durumda. Sayın Başbakanımızın teşrifleri de 10 Şubat Pazar günü yapılan çalışmalarımızın açılışını yapacak. Mekanik tesisler, personel binaları, Develi ve Kayseri halkımızın çok beğendiği ve başkanımıza övgüler yağdırdığı yolun açılışı olacak. Karlama ünitelerimizin açılışı olacak. Bunlar hemen zikrediliyor ama ciddi bir çalışma ve ciddi bir efor gerektiren işler" dedi.
Cıngı, "Sayın Başbakanımızın teşrifleri ile bu güzel çalışmalar taçlanmış olacak. Ecriyes Master Planının bütçesi 275 milyon Avro, şimdiye kadar 120 milyon Avro üzerinde bir para harcanmış durumda. Yapılacak olan törende ise 40 milyon Avro maliyetli yatırımların açılış töreni olacak" diye konuştu.
(AÖ-Y)

07.02.2013 15:29:16 TSI

Editör: Wan Haber