Edinilen bilgilere göre olay, saat 14.30 sıralarında Eski Ağaç Meydanı’nda bulunan ‘İkizler Kasap’ dükkanında meydana geldi. İş yerine et alma bahanesiyle gelen kimliği belirsiz bir kişi, henüz belirlenemeyen bir sebepten ötürü belinden çıkarttığı silahla Osman Çiftçi'ye (36) ateş etti. Kafasına ve vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Çiftçi, çevredeki vatandaşlar tarafından Erciş Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Osman Çiftçi hayatını kaybetti. Bu arada 24. Dönem Van Milletvekili ve şu an AK Parti Van Milletvekili Adayı olan Fatih Çiftçi de amcasının oğlu Osman Çiftçi’nin hayatını kaybettiğini duymasının ardından, Van’daki programını yarıda keserek Erciş Devlet Hastanesi’ne geldi. Otopsi işlemleri Erciş Devlet Hastanesi’nde halen süren Osman Çiftçi’nin yakınları ise hastane önünde beklemeye devam ediyor. 
 

ÇİFTÇİ İNFAZ MI EDİLDİ?
13 Ekim günü Erciş'te AK Parti milletvekilleriyle birlikte esnafı ziyaret eden Beşir Atalay'ın bir esnaf tarafından protesto edilmesi sırasında AK Parti 24. dönem milletvekili ve 25. dönem milletvekili adayı olan Fatih Çiftçi'nin amcası oğlu olan ve silahlı saldırıya uğrayan Osman Çiftçi'nin protesto esnasında esnafla tartıştığı ve esnafa "Burayı kan gölüne çevireceğiz" dediği iddia edilmişti. Çiftçi'nin silahlı saldırıya uğraması ilçede 'infaz mı edildi?' sorularını akla getiriyor.

Van İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda hastaneye gelerek ilgililerden bilgi aldı. Evli ve iki çocuk babası olan Osman Çiftçi’yi öldüren saldırganın yakalanması için polis ilçe genelinde geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Editör: Wan Haber