Wan Haber Merkezi

Yaşanan depremden sonra ilçe merkezinde uygulanacağı belirtilen Kentsel Dönüşüm Projesi belirsizliğini koruyorken Erciş Belediyesi'nin baraka kenti andıran ilçede ilçenin hijyen ve düzeni için çalışmaları devam ediyor.

Yapımı süren Kasaplar ve Peynirciler Çarşısı ile ilçedeki kasap ve peynirci esnafı modern çarşılara taşıma hazırlıklarını sürdüren belediye diğer taraftan ilçe merkezinde dağınık halde icraat gösteren seyyar satıcıları bir araya toplamak adına dev bir çalışmaya imza attı.

Belediye Zabıta Müdürlüğü öncülüğünde hayata geçirilen ' Semt pazarı ' uygulaması ile ilçede aralarında kadınların da bulunduğu 250 esnaf kura ile belirlenerek yedi ayrı mahallede kurulan semt pazarları için hak sahibi yapıldı. Kurulan pazarlarda hak sahibi esnaf tezgahları başına geçerken yurttaşlar da daha ucuz ve çeşitli ürünlere ulaşma noktasında duydukları memnuniyeti dile getirdi.Uygulama ile beraber ilçe merkezindeki kaldırım işgali ve seyyar satıcılık ise belediye Zabıta Müdürlüğü tarafından yasaklandı.

4-539.jpg

Kadın istihdamı sağlandı

Kadınların eşit bir şekilde faydalandığı uygulamayı hayata geçiren belediye söz konusu çalışma ile kadınlara yeni istihdam alanları oluşturdu. Uygulamada kendilerine yer ayrılmasını anlamlı bulan kadın esnaflar söz konusu çalışma için belediye yönetimine teşekkür ederek uygulamanın kadınlara faydalı olduğunu kaydetti. Kadın esnaflardan Canan İnci, kendi ayakları üzerinde durabileceklerini belirterek ''Kadının kendi parasını kazanması güzel bir şey . Böyle bir imkan sunduğu için belediyeye teşekkür ederiz. '' dedi. Daha sonra konuşan kadın esnaflardan Saime Özyemin ise daha önce de kadın olarak çalışmak istediklerini ancak dışarı dahi çıkamadıklarını belirtti. Özyemin , kendilerine söz konusu fırsatı sunduklarından dolayı belediye yönetimine teşekkür etti. Semt pazarları için tutuklu belediye eş başkanı Diba Keskin ve belediye kadın yöneticilerine teşekkürlerini sunan Asya Baburhan da uygulamanın faydalı olduğu kaydetti .

4-539.jpg

Esnaflar memnun

Daha önce ilçede dağınık halde faaliyet süren ve söz konusu uygulama ile daha düzenli bir iş imkanı yakalayan pazar esnafı ise uygulamanın hem esnafa hem halka yararlı olduğunu belirtti. Esnaflardan Abdurrahman Uymuşak , pazar uygulamasının gerekli olduğunu söyleyerek başlatılan uygulamadan memnun olduğunu aktardı. '' Ercîş için böyle bir uygulama lazımdı '' diyen Macit Yıldırım isimli esnaf da satışlarının şimdilik güzel gittiğini söyledi. Son olarak konuşan Selami Çelik ise duyduğu memnuniyeti '' Diba Başkan ve belediye yönetimine bu çalışmaları için teşekkür ederiz '' sözleriyle ifade etti.

Editör: Wan Haber