Erciş Belediyesi, Belediye eş başkanları Diba Keskin ve Abdurrahman Çağan ile belediye meclis üyelerinin tutuklanmasını ve devam eden belediyeye yönelik baskıları kınamak için her hafta yapılan protestoların 40'ıncısını  gerçekleştirdi.

Belediye Hizmet Binası önünde gerçekleştirilen protesto belediye meclis üyeleri ve belediye personeli katıldı.Yapılan açıklamada 14 Temmuz'da mahkemesi tekrar ertelenen belediye  eş başkanların ve yöneticilerin serbest bırakılmamasına tepki gösterilirken yargılamanın bir tiyatro sahnesini andırdığı belirtildi. Geçtiğimiz günlerde yaşanan darbe girişimine de değinilen açıklamada ,  seçilmişlerin tutuklu bulunması veya kayyum iddialarının da birer darbe olduğu belirtilerek her türlü darbeye karşı durulması gerektiği kaydedildi.

'' Tiyatro sahnesini andıran bir yargılama gördük''

Katılanlar adına basın metnini okuyan  belediye meclis üyesi Nihat Baş ,   14 Temmuz' da 3. kez mahkemeye çıkan ancak serbest bırakılmayan belediye eş başkanları Abdurrahman Çağan ve Diba Keskin ile belediye meclis üyelerinin durumuna dikkat çektiği konuşmasında '' Geçtiğimiz hafta 3. kez mahkemeye çıkan eş başkanlarımız ve  belediye meclis üyelerimiz maalesef yine serbest bırakılmadı.  Tiyatro sahnesini andıran bir  yargılamayla   eş başkan ve diğer siyasetçiler tekrar içeride tutularak  ilçenin iradesi yine ayaklar altına alındı. Bizler, hiç bir suçu olmayan ve hukuki hiç bir dayanağa olmayan bu yargılamanın geç de olsa adaletle sonuçlanacağını beklerken duruşma bir kez daha ertelendi. Bu son erteleme gösterdi ki bu yargılama  hukuki değil siyasi bir yargılamadır.'' ifadelerini kullandı. Baş,  konuşmasının devamında  göstermelik olarak yapılan söz konusu duruşmayı kınadıklarını  belirtti.

''Seçilmişlerin tutuklanması veya kayyum iddiaları da birer darbedir''

Hafta sonu yapılmak istenen  darbe girişimine de değinen Nihat Baş ,  sivil iradeye olan inançlarından dolayı darbelere karşı olduklarını ancak  belediye eş başkanların tutuklu olması veya belediyelere kayyum atanacağı iddialarının da birer darbe olduğunu vurguladı. Baş, '' Gerçekleşen veya gerçekleşmeyen darbelerden en çok zarar gören bizler elbette darbelere karşıyız. Askeri darbelere karşı olduğumuz kadar sivil darbelere de karşıyız. Eğer siyasi iradeye verdiği zarar için darbelere karşı isek bugün eş başkanlarımızın bir yıla yakındır tutuklu bulunması da bir darbedir, halkın seçtiği belediyeye kayyum atanacağı iddiaları da bir darbedir. Darbeye karşıyız diyen herkesin bu ahlaki ve ilkesel duruşu gösterip demokrasi ve sivil iradeyi tehdit eden her türlü yaklaşımın karşısında durması lazım. Bu anlamda herkesin  böylesi cunta girişimlerinin   karşısında olması   ve darbeye ortam hazırlayacak anti demokratik zeminin terk edilip acilen demokratikleşme sürecine dönülmesini talep etmezi lazım. '' sözleriyle konuşmasını sonlandırdı. Habervantv

Editör: Wan Haber