Erciş Belediyesi bir yandan yeni parklar inşa ediyorken diğer taraftan ilçedeki  parkları  yenileyerek   parklara  yeni oyun grupları ve spor aletleri yerleştiriliyor. Geçtiğimiz sene 4 ayrı büyük parkı ilçeye kazandıran belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü  park yapımlarının yanı sıra eski parklarda da yenileme çalışması başlattı. İlçede bulunan Vanyolu, Örene ve 9 evler parkında yenileme çalışması yürüten ekipleri , hem tahrip olmuş yeşil alanları çimlendiriyor  hem de daha önce bırakılmayan çocuk oyun grupları,piknik masası,  bank ve kamelya gibi elementler yerleştiriyor. 

Yapılan çalışma ile ilgili konuşan belediye Park ve Bahçeler Müdürü Adem Seven : '' Sezonla beraber 40 bin adet çiçek, 5 bin ağaç diktik .

Yeşilova mahallesine yeni bir park kazandırdık. Diğer parklarda da yenileme çalışması başlattık. Salihiye ve Vanyolu mahalle parklarına oyun grupları ve oturma  grupları ,spor aletleri, bank ve piknik masaları temin ettik. Çimlendirme ve yeşillendirme çalışmalarımız de devam ediyor. Yaz boyunca çalışmalarımız sürecek. Eski parklardaki eksiklikleri minimum seviyeye getirmeye çalışıyoruz. ''  sözlerini kaydetti. 

Söz konusu çalışmalar karşısında memnuniyetlerini getiren mahalleli çocuklar ise belediyeye söz konusu yenileme çalışmalarından dolayı teşekkür etti. 

Wan Haber Merkezi

Editör: Wan Haber