Tenzile Ana İlkokulunda düzenlenen programda 15 kişilik ekip, öğrencilere afet ve ilk yardım konularında bilgi verdi, depremden korunmanın yolları ve deprem sırasında yapılması gerekenler anlatıldı. 

Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı Türkiye Ofisi Program Sorumlusu Doç. Dr. Emin Özdamar, yaptığı konuşmada, 2010 yılında bu çalışmaya başladıklarını söyledi. 

Özdamar, 1999'daki Marmara depremi sonrasında Japonya ile çeşitli temaslarda bulunarak orada 1995 Kobe depremini yaşayanların tecrübelerini Türkiye'deki katılımcılara aktardıklarını ifade etti. 

Milli Eğitim Bakanlığı ile "Okul Tabanlı Afet Eğitimi Projesi"ni sadece Marmara bölgesine değil Türkiye'nin tamamına yaymayı planladıklarını aktaran Özdamar, "Bursa'da 'Gönül Bağları Dostluk Köprüsü Projesi' çerçevesinde eğitimler aldık ve afet eğitimleri vermekteyiz. Afetlerden sonra öğretmenlerin görevleri ne olacaktır? Çünkü bir afetten sonra en önemli görev öğretmenlere düşüyor. Saha deneyimi olan arkadaşlarımız, bu bilgileri öğretmenlerimizle paylaşıyorlar." dedi. 

Bu projeyi Milli Eğitim Bakanlığı, Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı, Türk-Japon Vakfı ve Hyogo Türkiye Dostluk Fonu aracılığıyla gerçekleştirdiklerini dile getiren Özdamar, "Bu projenin devamında öğrencilerimizden bazılarını Japonya'ya davet edip, oradaki akranlarıyla bir araya getirerek onlara afet kültürünü ve iki ülkenin kültürlerini paylaşma amacındayız." diye konuştu.(İHA)

Editör: Wan Haber