Programa İlçe Müftüsü Ziya Albayrak, Evrensel Hafızlar Derneği 10. Bölge Başkanı Mehmet Arif Taşdemir, derneğin yönetim kurulu üyeleri, din görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Uncular Mahallesi’nde gerçekleşen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Burada açılış konuşması yapan Evrensel Hafızlar Derneği 10. Bölge Başkanı Mehmet Arif Taşdemir, Hz. Peygamberin ahlakının Kur’an ahlakı olduğunu belirterek, “O’nun hayatını, O’nu anlamak isteyenler de, Kur’an’a bakmalıdırlar. Kur’an evrensel bir mesajdır. Geldiği günkü gibi taptaze kıyamete kadar da böyle kalacaktır. Vahyin yıldönümünde O’nu anlamak bize düşen önemli bir görevdir. O peygambere layık ümmet olabilmek mühim bir vazifedir. Kur’an yılında Kur’an-ı anlamak, Kutlu Doğum Haftası’nda Hz. Peygamberi tanımak hedefimiz olmalıdır. Bu maksatla bu programlar düzenlenmektedir. Bu programların Kur’an-ı anlamaya, Hz. Peygamberi tanımaya vesile olması dilek ve temennisiyle haftamız kutlu, Kur’an yılımız mutlu olsun” dedi.


Programa konuşmacı olarak katılan İlçe Müftüsü Ziya Albayrak ise, Kutlu Doğum Haftası’nın hayırlara vesile olması dileklerinde bulundu. Albayrak, alemlere rahmet olarak, güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV), etnik ve köken farklılıklarına rağmen bütün insanların bir arada yaşayabileceğini en güzel şekilde bütün insanlığa gösterdiğini söyledi.


Program, Tekbir İlahi Grubu ile ilahi sanatçısı Mevlüt Koç’un söylediği ilahilerle son bulurken, davetlilere gül ve hadis kartalası ile çeşitli ikramda bulunuldu.

Editör: Wan Haber